Emule ID


(Rafi 21) #1

jak zrobić bym miał ID wysokie a mam ID niskie mam neo 128??


(Duch) #2

wyłączyć firewalla :smiley: :smiley: :smiley:

na próbę :lol:


(Bloto) #3

skonfiguruj emule :slight_smile: i jak sie laczysz nic nie sciagaj w danej chwili :slight_smile: a opisow konfiguracji jest full .. i nie przesadzaj z polaczeniami zrodla na dany plik :smiley: wystarczy skonfigurowac poprobuj sobie


(Rafi 21) #4

a moze chodzi o to ze trzeba miec udostepniony IP a na neostradzie nie ma sie jednego IP bo za kazdym razem jak sie podłączy do internetu jest inny tak słyszałem czy to prawda??


(Duch) #5

prawda - IP zmienia się zawsze po połączeniu :slight_smile: ale to jest bez znaczenia

:idea: spróbuj wyłączyć firewalla i podłączyć się do serwera w eMule

konfiguracja samego muła raczej nie pomoże :stuck_out_tongue:


(Rafi 21) #6

firewalla mam wyłączonego (chyba) a jak sie podłączyć do serwera w emule

i to powinno pomóc

to własnie dlatego za bardzo nie chce mi sciagac bo mam małe ID??


(Damian) #7

No przy włączeniu muła masz listę serwerów i klikasz na dany dwa razy :D. Żeby dało się coś ściągać musisz być połączony do serwera.

Duchowi chodziło po prostu o to żebyś podłączył się po wyłączeniu firewala.


(Rafi 21) #8

tak mam zrobione i alej jest na id niskim.

co zrobić??bo jak mam id niskie to wiecej czekam niz sciagam :frowning:

a moze jest wina ciągłego zmieniajacego sie mojego ip(tak jest w neo)

bo chyba musi byc ten aby było na ID wyskie tak mi sie zdaje prosze o rade??bo praktycznie nic nie moge sciagas \te czekanie\


(Duch) #9

masz Neo na jeden komputer czy masz może przez router :?:

u mnie - również Neo128 - mam zawsze HighID w eMule...


(Rafi 21) #10

no mam na 1

nie mam routera chyba

Duch od początku miałes wysokie ID

jak nie to jak to zrobiłeś bo wiadomo jak sie sciaga na niskim id czekanie i czekanie


(Duch) #11

na Neo zawsze mam HighID bo mam zewnętrzne IP... oczywiście jest jeszcze konieczność wyłączenia Kerio (firewalla) bo za nic nie chce mi przepuścić eMula :slight_smile: więc masz coś pomieszane tylko trzeba ustalić z czym


(Rafi 21) #12

co to znaczy ze masz zewnętrzene IP jak moge to zrobic ny tez miec wysokie IP ale na poczatku miałes niskieIP czy od razu miałęś wysokie


(Duch) #13

na Neostradzie zawsze masz zewnętrzne IP (np. 83.30.***.***)

wewnętrzne IP np. 192.168.***.*** :slight_smile:

pisałem już kilka razy wyłącz firewalla ewentualnie masz coś jeszcze pomieszane... ale ciężko będzie zgadnąc co i jak


(Rafi 21) #14

a jaka masz konfiguracje w "kreatorze pioerwszego uruchamiania emule" jak wyłączyć firewalla

mam jednego zainstalowanego firewalla ale juz go odinsalowałwm

qrcze musze dojsc co jest przyczyną :evil:


(Duch) #15

ustawienia eMule ci nie pomogą (raczej)... to jakie masz ID zależy tylko od twojego IP... jedyne co możesz zrobić to zmienić port w konfiguracji emula...

port 4662 zmień na 4672

jak to nie pomoże to przykro mi ale nie pomogę bardziej :slight_smile:

jeżeli nie masz firewalla, routera ani nie masz pozamykanych portów to masz... kosmos


(Rafi 21) #16

a ty duch miałws od razu wysokie ID jak nie to co zrobiłeś??


(Duch) #17

czytaj wszystko dokładnie :!: :!: :!:

pisałem już:


(Rafi 21) #18

w zakładce serwer port 4661


(Duch) #19

u mnie to jest w Parametry łącza >>> port klienta :slight_smile:

próbuj jak możesz


(Rafi 21) #20

parametry połączenia jest tam ikonka tests ports jak to naciskam sprawdza mi i jest napisane TCP test failed UDP test will not be performed ty masz to samo jak mozesz to sprawdż :smiley: