Kilkanaście lat temu korzystałem z eMule, czy możecie polecić jakąś praktyczną/sprawdzoną alternatywę na obecne czasy?, zainstalowałem JDownloader ale tutaj potrzebne są linki . Z góry dzięki fest za pomoc.
Dzięki, ale to nie jest klient P2P tutaj też trzeba linkować jak w JDownloaderze, jak już znajdę w YT to tam mogę oglądać , mnie chodzi o program jak eMule, który szuka po tytule, nazwie programu, podobnie jak torrenty
W eMule sa problem z portami, siecią Kad, ustawieniem routera itd., jak ktoś ma w tym praktykę to spoko ale pamiętam początki były bardzo trudne, ostatnia aktualizacja jest z 2005r. , zapewne on nie jest już na dzisiejsze czasy …
Z tego typu rzeczy to chyba się jeszcze tylko Torrent trzyma. Potrzeba coraz mniejsza. Streamingi za 40-50zł miesięcznie, jak sie dzieli na 5 osób to wychodzi po 7-8zł. Muzyka na Spotify/YT za darmo, a jak chcesz lepszą jakość to płacisz. Jakieś tam starsze rzeczy na cda. Gry w przecenach albo rozdawane. Jak chcesz rzeczy w ekstra jakości to wtedy dopiero płacisz więcej.
Dokładnie.Starsze gry od 5 do 17 PLN na GOGu,Steamie.Pełno oprogramowania Open Source/freeware,muzyka na YouTube dla dzieci i dorosłych.Ciągłe wyprzedaże i promocje.Już sam pełno gier poprzechodziłem.To co było hitem kilka lat temu dzisiaj jest za grosze.
Hmm, nie jestem zatem na bieżąco, bo faktycznie nie oglądam TV, muzę mam na YT -Slade, Sweet, Black Sabbath, Nazareth, - hehehe,
Teraz w wolne dni jakoś mnie naszło ;),
No tak, niepoprawny informatycznie ( czy jakoś tak ) zatem jestem …
free download manager obsluguje pliki torrent i magnetlinki to ze jest do p2p
Jak poszperasz, to za darmo sporo obejrzysz 7 darmowych ofert serwisów VOD z filmami i serialami po polsku
Jeżeli płacisz abonament RTV to na https://vod.tvp.pl/ będziesz miał dostęp do strefy ABO bez dodatkowych opłat.
Co do muzyki płaci się za ekstra jakość, np na Tidal za 19zł / miesiecznie masz jakość HIFI 1411 kbit/s, bez kompresji stratnej. Gra bardzo ładnie, różnicę usłyszysz już na trochę lepszych słuchawkach, nawet poniżej 1000zł spiętych z kartą muzyczną lepszą od tej na płycie głównej, czyli jakiś Sound Blaster np za rozsądne pieniądze.
Czy warto zapłacić? Może tak żeby sprawdzić jak to brzmi i ewentualnie posłuchać sobie trochę i jak się znudzi to anulować.
https://www.primevideo.com/ ostatnio ma niezłą ofertę, jak opłacisz rok z góry, to będzie to kosztować jedynie 50zł/rok. Warto sobie wykupić, choćby żeby przejrzeć co tam mają (wychodzi 4,1zł/miesięcznie). Prime Video poza tym nie oszczedza na paśmie, przy tej samej rozdzielczości jakość ma lepszą od np Netflix’a.
Kiedyś oprócz emule popularny był jeszcze ares. Swoją drogą ciekawe czy ludzie jeszcze z tego korzystają