Emule


(Idealny3) #1

czemu jak klikam na połącz w emule to cały czas wogule nic sie nie dzieje i nie łączy??

acha i jeszcze jedno jak udostępnic pliki ze swojego dysku??


(Duch) #2

po pierwsze jakie masz łącze... i jakie IP

w Ustawieniach eMule`a jest do tego opcja... pliki możesz wsadzić do katalogu Incoming w X:\X\eMule\Incoming albo wskazać w opcjach dowolny katalog :slight_smile:


(Idealny3) #3

mam neostrade:d właśnie przed chwilą instalowałem emule,kiedys miałem i nie było problemu,co to może byc??


(Monczkin) #4

o masz demo :o

zobacz, czy coś nie blokuje ci portów emula


(Duch) #5

najprawdopodobniej firewall :slight_smile:

sprawdź czy nie blokuje eMule`a


(Idealny3) #6

co to miało znaczyć??

nie nic mi nie blokuje bo nawet jak wyłącze firewalla to jest to samo,a jak zrobiłem test portów to było ok.


(Duch) #7

:lol: :lol: :lol:

masz to Neo tylko na jeden komp czy rozdzielone np. przez router :?: :?:


(Idealny3) #8

mam na jeden komp neo! !!

a co to miało znaczyć??


(Duch) #9

Neo na jeden komp i nie łączy z serwerami :-s to bankowo coś blokuje eMula :slight_smile: masz jakiegoś firewalla... albo poblokowane porty ewentualnie masz kompletnie pomieszane w ustawieniach

a o tym demie to chodziło raczej o kopię bezpieczeństwa :smiley: na wypadek jakby oryginał się stracił :wink:


(Idealny3) #10

to co może być przyczyną że nie łączy??pierwszy raz mi sie to zdarzyło:(

jak wcześniej zainstalowałem emule to nic takiego nie było klikałem na połącz i to wszystko a teraz co jest nie tak??

mówiłem że firewalla tez miałem wyłączonego i to samo a kożystam tylko z firewalla sp2,poza tym porty zostały tak jak w domyślnych ustawieniach:dnic nie kombinowałem:d


(Duch) #11

a próbowałeś innego klienta p2p :roll:


(Idealny3) #12

tak mam shareaze i jest wszystko wporządku:d


(Duch) #13

Shareaza i eMule są klientami tych samych sieci - może w jakiś sposób kolidują ze sobą :roll:

zaznaczam, że zgaduję :slight_smile: bo mając Neo na jeden komp i wyłaczonego firewalla to nie ma siły żeby się osiołek nie łączył :slight_smile:


(Idealny3) #14

a najdziwniejsze jest to że shareaze mam wyłączoną jak prubuję sie łączyć przez emule więc konflikt programów odpada:(

dodatkowo jak odpalam emule to pisze tak:

nie odnaleziono wpisu serverlistadress w pliku adresses.dat wklej właściwy adres listy serwerów do tego pliku jeżeki chcesz automatycznie aktualizować liste serwerów:

co to znowu ma znaczyć??


(Duch) #15

próbowałeś całkowicie przeinstalować eMule :?:

zrób tak - odinstaluj, dokładnie wyczyść rejestr i dysk z pozostałości osła programem jv16 Power Tools (znajdziesz na Vortalu), restart kompa i ponowna instalacja :slight_smile: może pomoże jak nie to jeszcze jedna możliwość...


(Idealny3) #16

już sie problem sam rozwiązał,ściągnąłem wersje z vortalu i jest juz ok,wczesniej zainstalowałem sobie z płyty twojego niezbędnika ale tamto to badziewie,po raz kolejny uświadomiłem sobie że ten vortal jest THE BEST


(Duch) #17

no cóż to miała być ta ostatnia możliwość :stuck_out_tongue:

czyli zainstalowanie innej wersji eMule :slight_smile:


(Idealny3) #18

a mam jezcze jedno pytanie dlaczego jak mam neo 128 i pobiera mi noermalnie pliki po 17-19 kb/s to przez emule pobiera mi 2 -3 kb/s??


(Duch) #19

ponieważ pobieranie jest uzależnione nie tylko od twojego łącza, ale także od łącza źróła - mam nadzieję, że rozumiesz :?


(Idealny3) #20

acha a mam jeszcze jedno pytanie,dlaczego jak udostepniam jakies pliki nie tylko muzyczne to w emule w zakładce pliki są dostępne tylko te muzyczne pliki a nie ma np. gier np.freware??które udostepniłem??