lumya
(Tobba)
3 Czerwiec 2008 11:51
Nie wiem czy w dobrym dziale założyłam ten wątek. Jeśli nie to z góry przepraszam. Czy ktoś może wyjaśnić mi co to jest i do czego służy ‘Enable S3 for USB Device’? Mam to w Dodaj/usuń programy.
adam749
(adam749)
3 Czerwiec 2008 11:58
Jest to pewnie sterownik USB, który pozwala wyłączyć urządzenie USB podczas stanu wstrzymania.
efazeti
(efazeti)
3 Czerwiec 2008 12:42
google strajkuje razem z pocztowcami? http://support.microsoft.com/kb/841858
i jeszcze to:
S1 - system oszczędza energię i jest w stanie szybkiej gotowości do obudzenia. Nie jest możliwe wyczyszczenie zawartości rejestrów żadnego z urządzeń. S2 - stan podobny do S1, jednakże dozwolone jest wymazanie zawartości rejestrów procesora i pamięci podręcznej. System operacyjny odpowiada za przywrócenie zawartości po wyjściu z trybu oszczędzania energii. S3 - stan oszczędzania, w którym gubiona jest zawartość pamięci wszystkich urządzeń z wyjątkiem pamięci RAM. Rejestry procesora i pamięć podręczna muszą zostać odtworzone po wyjściu z tego stanu. Fizycznie S3 oznacza “uśpienie do pamięci RAM”, a z zewnątrz komputer wygląda na wyłączony. S4 - stan hibernacji - największego oszczędzania energii i najdłuższego czasu powrotu do normalnej pracy. Zakłada się, że w tym stanie wszystkie urządzenia zostają wyłączone, a ich stan zapisany jest na dysku. S5 - stan podobny do S4, jednakże system operacyjny nie zapisuje stanu żadnych urządzeń. Komputer po włączeniu wymaga załadowania od nowa systemu operacyjnego i zachowuje się jak po wykonaniu twardego restartu.