Ostatnio nabyłem urządzenie do pomiaru kosztów energii i moje pytanie dotyczace tego urzadzenia chce was zapytać jak tam jest wykazywany 1kwh dodaje zdjecie tego urzadzenia czy na tym zdjeciu urzadzenie wykazało mi już 29kwh czy 0.29wh ??Pytam się ponieważ sam nie wiem z góry dzieki za pomoc a według mnie to chyba niemożliwe żeby od samego laptopa wciagu paru godzin nabił 29kwh.
Hehe… Fajne urządzenie… Wg mnie to na górze wskazuje pobór prądu - 0,22 A, niżej napięcie 220 V - daje to moc 48,4 W - jak na laptop może być - czyli na dole aktualne zużycie 0,29 kWh.
T zanczy że jeszcze kwh nie zurzyłem czy jak bo no understand ???
Powinno być wszystko w instrukcji…
Ostatnia rubrczka wskazuje albo: moc, albo zużycie prądu
No pewnie że nie zużyłeś… 1 kWh Twój laptop zużyje w czasie 20 godzin i 40 minut.
Czy na pewno dobrze to działa? Przecież od kilku lat mamy napięcie 230V
Działac działa ale to wykrywa jakie jest napiecie w gniazdku umnie jest 220v tak wykazuje mozna ustawic na ampery jesli sie chce.To jest nowe wiec działac powinno dopiero co z lidla kupiłem.
Jak widać myślałem że jesteśmy w zgodzie z wymogami europejskimi i rzeczywiście na papierze tak, ale w praktyce już nie
Choć 220V to chyba nie wykracza poza dozwolone ramy wahania napięcia.
No a nawet czasem jest poniżej np: w tej chwili mam 217v.Ale jeszcze niżej bywa ze jest np. 215v itd.
Wychodzi zakres 223V - 241,5V, ale takie odchylenia dopuszczalne są przez okres 15 minut. Stałe napięcie na poziomie 220V może być więc przyczyną reklamacji usługi dostarczania prądu