Enhancer for YouTube działa z opóźnieniem

Przy wyłączonej przeglądarce użycie pamięci wynosiło niecały GB (uruchomione programy, poza usługami systemowymi, to Comodo firewall, zegar i programik do zrzutów ekranu). Po włączeniu z dwoma kartami natychmiast wzrosło do 1,5GB. Co ciekawe przy dwóch kartach mam aż 16 procesów Slimjeta. To normalne?
Sprawdzę i podam tu jeszcze to zużycie po dłuższym czasie.

Raczej tak. Wszystkie nowe przeglądarki uruchamiają wiele procesów - i zwykle każdą zakładkę w osobnym.

Bardziej chodzi mi o to, żeby przeglądarka pochodziła trochę - i wtedy sprawdź, ile ona zajmuje RAMu.

No tak, ale otwarte karty (zakładki to dla mnie bookmarks, jeśli nazywasz karty zakładkami, to jak nazywasz zakładki?) były tylko dwie, a procesów aż 16. Rozumiałabym, gdyby było ich 5, ale skąd aż tyle? Chyba, że to przez dodatki?

Jak masz z 11 dodatków to każdy ma swój proces i cała przeglądarka się nie wywala jak kiedyś stary Firefox z winy dodatków.

2 polubienia

Dodatków mam 20 :stuck_out_tongue: Czyli jednak to przez dodatki mam tyle procesów…

Dokładnie!

1 polubienie

Miałem napisać różnice, ale jest ich dosyć sporo więc wklejam wszystkie moje ustawienia.

Obraz jest trochę krzywo połączony bo doklejałem screeny na oko.
Nie blokuję reklam tylko dlatego, że korzystam uBlock.

1 polubienie

Dzięki, ale skoro Ty w ogóle nie masz zaznaczonych opcji zatrzymywania filmów, to nie ma o czym gadać, bo przecież temat dotyczy właśnie problemów z tą opcją. Nic więc dziwnego, że nie masz z tym problemów, skoro w ogóle nie korzystasz z tego ustawienia. Mogłeś od razu tak napisać, to bym Ci nie zawracała głowy ustawieniami. Dla mnie to najważniejsza funkcja

Filmy które otwieram w nowej karcie same się nie włączają. Nie widzę powodu dlaczego filmy w aktywnej karcie miałyby się automatycznie nie włączać. Dlatego z tego nie korzystam.

Masz inne dodatki do YT? Może się gryzą?

Dziwne, bo u mnie się uruchamiają także w tle, kiedy dodatek jest wyłączony. Może masz globalnie w przeglądarce wyłączony autoplay…
Mam dużo dodatków, ale specjalnie pod YT tylko ten. Pisałam już wyżej, że problem występuje także na nowym, czystym profilu bez innych dodatków i jak się okazało, to ten dodatek mi się sypie tylko wtedy, gdy laptop i przeglądarka www są włączone od dłuższego czasu.

Tylko, że ja korzystam z Firefoxa. Może stąd ta różnica.
Od dłuższego czasu czyli ile?

Bo ja wiem, ze 2-3 godziny?

To kiepsko. W tym momencie mam uruchomioną przeglądarkę od około 50 godzin i działa wszystko bez zastrzeżeń. Ile masz RAMu?

Tylko 4GB :frowning: W tej chwili zużycie pokazuje mi trochę ponad 2GB

Mogło być gorzej.
Próbowałaś wyłączyć akcelerację sprzętową w przeglądarce?

1 polubienie

Nie próbowałam. Sprawdzę to, gdy tylko problem znów się pojawi. Teraz mam włączoną, bo tak było domyślnie.
Przy okazji zwróciłam uwagę na opcje pamięci podręcznej i się zastanawiam, czy aby na pewno tak to powinno być ustawione: https://i.imgur.com/wzgGIWw.png

Nie wiem, nie korzystam z tej przeglądarki.

A jak masz ustawioną pamięć wirtualną w systemie?

Plik stronicowania mam na niecałe 7GB ustawiony

A w tle działają jakieś zamulacze np. antywirusy albo avasty?

Tylko Comodo firewall
@Edycja:
Na tą chwilę tak wygląda zużycie pamięci: https://i.imgur.com/Gccvu1o.png
Coś się mogło ew. zdublować, bo musiałam zrobić zrzut na 2 x, jako że lista wymagała przewinięcia, a ustawiłam procesy wg zużycia pamięci.
Nie mogę znaleźć sensownego, darmowego programu, który potrafi przewijać zawartość okna podczas zrzutu i muszę sklejać :frowning: