"Enter" w komentarzach

Jak się naciśnie enter pisząc komentarz na portalu to kasuje mi się spora część napisanego tekstu, czasem wstawiany jest czyjś nick, co powoduje niechęć do pisania go w ogóle, a też i dzięki tej funkcji zacząłem częściej odwiedzać inne portale, które nie rujnują dyskusji… Czy ta chora funkcjonalność mogła by zostać porzucona?

Jeśli Ci coś zniknie, to kliknij prawym przyciskiem myszy na pole tekstowe i wybierz cofnij.

Patrzyłeś co się dzieje gdy zrobisz shift+enter?

Ogólnie coś jest popsute w pisaniu komentarzy na portalu. Nie dość, że nie widać co się pisze to czasem i znika, ja wtedy zaznaczam wszystko(ctrl + a), odznaczam i pisze dalej.

1 polubienie

Nie działa, “cofnij” działa dla operacji wykonanych z klawiatury, jeśli skrypty coś zmodyfikują to nie da się cofnąć, przynajmniej w FF

Potwierdzam - też zauważyłem tego typu błędy (których na DP jest sporo). Dziwię się, że tak “renomowany” (może kiedyś, teraz zszedł na psy) portal używa takiego zabugowanego oprogramowania. Ale tutaj te “żale” nic nie dadzą - to trzeba zgłosić do specjalnego wątku od tego. Tutaj Redakcja woli się skupić na jakichś “skórkach” do zmiany szaty graficznej portalu, a nie szukać i poprawiać istotne błędy i utrudnienia w korzystaniu z tego portalu.

3 polubienia

Obecne forum, ma sporo niedociągnięć, które czasami irytują. Stare forum, jednak lepsze było.

1 polubienie

@Lisek @narandill :slight_smile:

Najwięcej postów cisnę na telefonie, ale na windows też pisałem i nie było problemu, może to wina innej wer systemu niż winxp win7, innej przeglądarki (skróty klawiszowe).

W tym temacie nie chodzi o forum tylko o portal i popsuty system komentarzy.

1 polubienie

Proszę sprawdzać teraz - oczywiście głównie pod Firefoxem, którego proponuję także zaktualizować do najnowszej wersji.

1 polubienie

Problem naprawiony. Teraz zejście do nowej linii [enter] nie działa wcale :smiley:
edit.
Ale co ciekawe, przełączenie się na inną kartę przeglądarki i powrót do komentarza odblokowuję ten ficzer :smiley:
Dodatkowo skrypt zaczyna sobie każdą linię od spacji :expressionless:

2 polubienia

Mam najnowszą wersję Firefoksa (53.0.3) i problem występuje, gdy po napisaniu wiadomości chcę ją edytować - i np. dopisać coś od nowego wiersza. Wtedy dzieją się te dziwne rzeczy (totalnie skopana jest wtedy edycja treści). Sprawdzone przed chwilką - nie na forum, ale pod artykułami / newsami.

To musi być wena firefoxa 53. Właśnie napisałem posta, z sześć razy użyłem entera i nic nie znikło, ale mam firefox 49. Potem edytowalem posta - porozsuwałem zdania i nic się nie stało.
Ostatnie firefoxy, to mnóstwo błędów, - nawet nie obsługują półwąskiej czcionki arial narrow.

To użyj opcji “odpowiedz cytując” lub po prostu wklej cos do komentarza :wink:

Nie próbujecie może jednocześnie edytować starszej odpowiedzi w komentarzach i tworzyć nowej?
Wtedy są dwa pola i w obu nie działa enter, zazwyczaj jak się zamknie jedno to enter działa.

Nie próbujemy, a jeśli jest taka możliwość to chyba też jest błąd :stuck_out_tongue:

Jak się wtedy enter przyblokuje to jak najbardziej błąd, a że się da edytować i odpowiedzieć (np. przy za szybkim kliknięciu czy ktoś ma „podzielność uwagi”) w sumie nie, bo pola się nie nakładają, są oddzielne od siebie odstępem i innym tłem najczęściej.

W moim przypadku najczęściej znika tekst przy “ENTER” jak odpowiadam z użyciem "@nick:".
Błąd istnieje bardzo długi czas i jest strasznie irytujący do tego stopnia, że wolę już odpalić Kwrite i skopiować napisany tam tekst do pola odpowiedzi.

2 polubienia

Najdziwniejsze że nie pomaga wklejanie Enterów z edytora tekstu, niezależnie czy to CRLF, LF, CR.

Chyba tak robi każdy, komu przyjdzie napisać dłuższy komentarz niż jedno zdanie :stuck_out_tongue:
Cud malina edytorek :expressionless:

1 polubienie