Equalizer audio - jak zmienić tonację dźwięku: Pop, Rock

Witam, mam system Windows 7 oraz starą kartę dźwiękową Sund Blaster Live. Mam dźwięk ale niestety nie mam opcji Equalizer’u. Podstawowe ustawienia dźwięku są dość słabe i chciałbym to zmienić, czy jest jakiś darmowy, w języku polskim program, który pozwolił by troszkę pozmieniać w tonacji dźwięku ? Chodzi mi o gotowe ustawienia typu: Pop, Rock, Jazz itp. i ręczne ustawienia.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

gregoryfx ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

odświeżam pytanie…

Nie wiem jaką masz dokładnie tą kartę - ja mam Sound Blaster Audigy LS i używam tego sterownika.

Jest w nim m.in. Equalizer i powinien działać także z kartą “Sound Blaster Live! 24-bit”. Możesz go wypróbować jeśli lubisz grzebać w systemie (po odinstalowaniu poprzednich sterowników), ale nie wiem jak i czy będzie działał u Ciebie.

Niestety nie działa, zmieniałem tryb zgodności ale na nic :frowning:

Ten sam komunikat co wcześniej:

soundblaster.th.jpg

Pozdrawiam.

Naprawdę nie ma żadnego programu w którym można było zmieniać tonację dźwięku ? Korektor, equalizer, gotowe ustawienia typu: Pop, Rock, Classic itp. ?

Proszę o pomoc, pozdrawiam.

Najstarszą wspieraną karą jest Sound Blaster Live! 24-bit i Audigy SE

Spróbuj tego:

http://www.hardwareheaven.com/youp-pax- … -05-a.html

A jak dalej będzie to samo to czeka ciebie wymiana archaicznej dźwiękówki na coś nowszego.

Niestety nie działa. Musze wreszcie zmienić kartę dźwiękową…

Dziękuję wszystkim za chęci pomocy…

Pozdrawiam.

Luknij na to:

PAX Console Launcher V1.00

Base:

Creative Console Launcher 2.61.43

Products Support:

Sound Blaster X-Fi PCI

Sound Blaster X-Fi PCI e

Sound Blaster X-Fi Xteme Audio PCI

Sound Blaster Audigy se ls value

Sound Blaster Live! 24-bit