Era przedłużenie umowy - jaki dotykowy

Niektórzy jeszcze znaja pojecie bezinteresowność. Chociaż może w tym przypadku to za “duże” słowo. Byłoby dobrze jakbyś ty pomógł komuś w zamian za pomoc tobie zaoferowaną.

Po to jest m.in to forum, żeby pomagać ludziom, którzy szukają informacji. Poza tym co to za problem opisać swoje własne doświadczenia z systemem… to nie jest bieg bez przerwy przez 4 godziny bez przygotowania. :slight_smile:

Dlatego świat jest piękny, bo jest na nim bezinteresowność, pozdrawiam serdecznie

jarrrro

Mam podobnie wymagania. Nokia, Nokia i tylko Nokia. Wydaje mi się że N97, będzie Ciebie satysfakcjownować.

Ale Nokia N97 działa na symbianie , a ten podobno muli , ale fon fajny , podoba mi się. Kto wie, może Samsung Wave? Promowany bardzo przez Erę cenowo.

Samsung jest dużo cieńszy, na dodatek jest polska strona sklepu bada, w odróżnieniu od telefonów na windowsie jadących, np HTC HD mini. Użytkownicy N97 narzekają na mulenie, a ja po swoim beznadziejnym SE c702 chcę się przesiąść na szybki fon , czyli chyba Samsung Wave, który z kolei lubi się w kieszeni odblokowywać. No i nie wiem , co kupić. Może SE Vivaz?

podobno nie

Z baterią która nie wytrzymuje nawet 24 godzin…O słabym procku nie wspominając…

Nie wiem jak z BadaOS, ale na pewno na Androida i WM jest znacznie więcej aplikacji. Co do baterii, no cóż, raczej żaden smartfon nie trzyma więcej niż 2 dni używania.

Więcej jest na dziś, owszem, ale co będzie jutro? Chodzi o to , że w Erze na ten fon jest dość niska cena, dlatego być może będzie w zasięgu finansowym przyjaznym dla mnie. Bada podobno jest szybki jak szczała i o toi chodzi , a aplikacje to rzecz drugorzędna

No cóż… gdybym miał wysoki abonament to brałbym Samsunga Galaxy S. Telefonik jest świetny, ma bardzo fajny system (androida), na którego (jak wszyscy zapewne już wiecie :p) dostępna jest aplikacja swype (

). Co ciekawe to naprawdę działa, bawiłem się tym niedawno:). Oczywiście telefonik ma bardzo mocny procesor (1GHz- ten sam co w Wavie, a prawie taki sam co w iPhonie 4 ([http://komorkomania.pl/2010/06/09/apple ... m-procesor](http://komorkomania.pl/2010/06/09/apple-iphone-4-i-samsung-wave-maja-ten-sam-procesor)) więc na przyszłość proszę nie gadać, jaki to iPhone 4 świetny nie jest! ;) ) Do tego 4 calowy wyświetlacz SuperAmoled, 5 MPx aparat (tylko, że bez diody :/).

Ja jestem szczęśliwym użytkownikiem Samsunga Wave. Telefon jest równie dobry, a bardziej atrakcyjny cenowo niż Galaxy S. Oczywiście każdy z nich ma swoje wady i zalety dlatego ocenić powinniście sami (tutaj jest specyfikacja Wave’a, żebyście nie pisali, że jest to sprzęt bae systemu, albo innych podobnych dziwadeł: http://www.samsungmobile.pl/komorki/sam … cification )

Trochę zasmuca mnie fakt, że osoby, które niezbyt dużo mają do czynienia z badą wypowiadają się nieprzychylnie na jej temat… System jest nowy, to prawda, ale na dzień dzisiejszy (22.09.2010) aplikacji na samym polskim SamsungApps jest dokładnie 1037, a przybywa ich z dnia na dzień. Do tego bada nie umrze śmiercią naturalną, jak kilka systemów przed nią, bo Samsung dosyć sporo zainwestował, a raczej nie będzie chciał, aby to przepadło.

Telefonami wartymi zainteresowania są też Motorola Milestone, Droid oraz HTC Desire, (ciekawe mogą być też dwa, niedawno zaprezentowane Desire HD i Desire Z), ale na ich temat się nie wypowiem, bo jeszcze nie miałem z nimi dużo do czynienia.

Ja mam do końca umowy 7 miesięcy, ale telefon się sypie już (półtora roku temu się utopił) i raczej potrzebuję jak najpredzej nowy telefon bo z tamtym już coraz gorzej. Mam abonament za 49 zł. Jaki telefon i w jakiej cenie mogłabym dostać? Chcę oczywiście nokię i dotykową. Może się ktoś orientuje? Bo na ich stronie nic na temat tego nie ma.

Nokia i dotykowy? nie słyszałem o dobrych dotykowych Nokii

no ja wolę nokię od jakiegoś badziewnego samsunga, nokia u mnie zawsze się sprawdza i chciałabym znów nokię

np. słyszałam o nokii c6, czy 5800, wiem że jest więcej modeli i chciałabym wiedzieć jak wyglądają cenowo w ofercie ery przedłużenia umowy w abonamencie i dokłądnie które modele są dostępne

Widzę sylwucha9991 , że jakoś nie orientujesz się w temacie telefonów dotykowych… N chwilę obecną jest jedna Nokia, którą myślę, że dałoby się jej używać Nokia N8, ale cena… prawie 2000zł.Teraz najlepszy na rynku jest Samsung i nic na to nie poradzisz. Nokia jest jakieś 7 miesięcy z tyłu, a do tego za jej telefony są nie adekwatne do ich możliwości.

No moich obserwacji to samsungi są strasznie podatne na awarie, dużo znajomych mających dotykowe samsungi (np. omnia) ciagle narzekają, że to im aparat nie działa, to że bluetooth się zepsuł, to głośnik, wszyscy narzekają na samsungi, z resztą jakoś domnie ta firma nie przemawia, nie podobają mi sie z resztą ich telefony. W moim przypadku zawsze sprawdzała się nokia, ewentualnie sony ericsson, należę do osób, które maja 1 telefon 2-3 lata i nie lubię latać z nim po serwisach.

Nie wiem jak wyglada z nokiami dotykowymi, ale mój chłopak ma już rok nokie 5230 i śmiga mu jak ta lala, telefon ogólnie dobry, bardzo go sobie chwali. :wink:

Mnie nie zależy na tym by telefon miał niewiadomo jakie bajery, ja chce po prostu telefon “dobry”, czyli taki który mi te 2 lata przetrzyma, nie bedzie się psuł, byleby mozna dzwonić, wysyłaś smsy, słuchać muzyki i robić zdjęcia. Zależy mi także na tym by miał duzy wyśiwetlacz i łatwo zarządzać pulpitem (jak jest w telefonach dotykowych)

Dodane 12.11.2010 (Pt) 20:31

Jak widzę masz, uprzedzenia do nokii, co wyczytałam z twoich innych postów,

teraz z ciekawości przeglądam fora i widzę, że naprawdę dużo ludzi odradza samsungi…

Właściwie to nie mam uprzedzeń do Nokii :). Ja po prostu patrzę na to jakie ma telefony. Cały czas miała dużo gorsze procesory, mniej pamięci RAM… a do tego wiekszość jej telefonów jest na Symbianie. Z tego co wiem Samsung Omnia jest juz trochę wiekowym sprzętem, a do tego działa na Windowsie (chyba wersji 6.5), a ten system operacyjny zaczyna sobą coś reprezentować dopiero od najnowszej wersji (czyli 7). Skoro czytałaś moje inne posty, to pewnie wiesz, że mam Samsunga Wave, dla tego inne telefony porównuję właśnie z nim. Jest Nokia, co prawda znów troszkę przycofana technologicznie, a cena nie adekwatna do możliwości (dla tego ja bym jej nie kupił), ale z tego co wiem da się jej używać. Myślę o modelu 5800 Xpress Music. Jak konicznie MUSI to być Nokia to możesz trochę zgłębić ten temat. Życzę powodzenia w poszukiwaniach ;).

Ja mam po prostu zaufanie do nokii :wink:

Może i przydroga do mozliwości, ale ja bardziej bazuję na jakości, wolę dać więcej pieniędzy ale mieć pewność że posłuży mi kilka lat, po prostu o samsungach zbyt dużo się nasłuchałam złych rzeczy, z resztą jakoś windows w telefonie nie podchodzi mi, wolę operować na symbianie.

Też zastanawiałam się nad 5800, tylko nie wiem czy będą w ofercie gdy będe kupowac telefon, gdyż wczoraj byłam w erze i mi powiedziano że mogę wziąść telefon dpiero 2 miesiące przed końcem umowy, a powiedziano mi prędzej że 6 miesięcy… ;/