Witam. Mam nowy komputer na którym wszystko działało jak należy, aż do momentu przeniesienia go do innego pokoju, gdyż po ponowym podłączeniu nie działa karta graficzna(sam go przenosiłem i nic złego z nim się nie działo podczas przenoszenia).Monitor jest obecnie podłączony do płyty głownej i śmiga a w momencie podłączenia do karty graficznej pojawia się czarny ekran i no signal detected.
na załączonym obrazku nie ma pokazanego błedu z kartą gdyż kiedy ją włącze i wyłacze to problem znika ale nadal nie jestem w stanie używać karty graficznej
nie sądze aby to było to gdyż problem zaczął się po przestawieniu komputera do innego pokoju.
dodam ze problem ze screena wyzej ‘other devices’ zniknął a został tylko ten z kartą graficzną
Masz zewnętrzną kartę graficzną NVIDII więc zintegrowaną Intel UHD powinieneś odinstalować i wyłączyć w BIOSie.
Widać też wyraźnie, że nie masz zainstalowanych sterowników do chipsetu płyty głównej i być może do innych urządzeń. Zainstaluj wszystkie potrzebne sterowniki.
Wydaje się że zainstalowany sterownik NVIDII nie działa poprawnie, na to wskazuje też kod błędu. Odinstaluj i wyłącz kartę Intela i przeinstaluj sterownik karty NVIDII.