Cześć,
Od niedawna duża część filmów z internecie nie odtwarza mi się poprawnie.
Po kilku/kilkunastu sekundach odtwarzania filmik zacina się na amen, lub pojawia się komunikat “Error loading media: file could not be played”. Najgorsze jest to, że zacina się też streaming meczów z MŚ na sport.tvp.pl, to samo jest ze wszystkimi materiałami na tej stronie, co prawda odtwarzają się, jednak co kilka sekund zacinają się na ok. minutę, a przy łączu 10 Mb/s nie powinno tak być.
Z tego co wyszukałem na ten temat, możliwe że jest to jakiś problem z JW Player, jednak filmik na stronie głównej JW Player odtwarza się poprawnie.
Przykłady filmów które się nie odtwarzają:
http://www.steinmann-international.com/joy-in-difference/articles/diversity-and-inclusion-383.html
Dzieje się tak na wszystkich popularnych przeglądarkach (Chrome, Mozilla, Opera, IE), wszystkie wtyczki i przeglądarki są aktualne.
Filmiki na Youtube odtwarzają się normalnie. Nie jest to spowodowane przez moje łącze, bo na innym komputerze korzystającym z tego samego routera wszystkie filmy odtwarzają się normalnie.
Proszę o pomoc, mam nadzieje że ktoś wie jak sobie z tym poradzić. Do tej pory mimo długiego przekopywania internetu nie znalazłem działającego rozwiązania.
Problem występuje na laptopie HP Pavilion g6 z zainstalowanym systemem Windows 8.1
Edit:
Właśnie zauważyłem że filmik na stronie głównej JW Player jednak nie zawsze się odtwarza i przy którymś z kolei odtworzeniu go pojawia się błąd “Error loading media: file could not be played”
Z filmikami na Facebooku też jest problem- odtwarzają się kilka/kilkanaście sekund po czym się zatrzymują i wracają do początku
już znalazłem rozwiązanie…