Error open com


(Kirek) #1

Witam nie wiem jak to sie stało ale ma taki komunikat. Jak to ugryść? a oprogramowanie XPp :lol:


(Damian) #2

Ale powiedz coś więcej! Kiedy Ci się wyświetla ten komunikat?


(Kirek) #3

jak chce użyć programatora do programowania karty fan


(Zbych ) #4

Jaki programator i przez jaki port komunikacyjny podłączony do kompa i jakiego programu używasz do programowania karty.


(Kirek) #5

Witam programator multiprog plus ver.2.12 przez port szeregowy a program to JGPROG :slight_smile: i wszystko działało wcześniej


(Zbych ) #6

Aby za dużo nie mieszać skontaktuje sie jeszcze z kolegą który tym sie zajmuje i dam szczegółową odpowiedź , ale podłączenie programatora przez port szeregowy i programowanie przez J-taga wymaga podłączenia dodatkowego napięcia 12V do programatora a narazie może tutaj coś znajdziesz http://www.ksw-funcard.civ.pl/http://sat.digital.tv.pl/

PS. http://www.ksw-funcard.civ.pl/FunCard/jgprog/jgprog.htm


(fiesta) #7

Krótka zasada:

nie wiem nie piszę :oops: :oops:

OT :arrow: KOSZ


(Kirek) #8

Zgadza sie i taki zasilacz jest podłączony.Wiem na pewno że nie jest to wina programatora a raczej systemu.Coś blokuje mi port , tak mi się wydaje. :slight_smile:


(system) #9

To może masz jakiegoś Firewalla :smiley:


(Kirek) #10

Z tego co mi wiadomo to xp ma wlasnego firewalla ale wczesniej wszystko działało :slight_smile:


(Damian) #11

To nie jest wina firrewalla :frowning:

Tak się składa,iż sam się zajmuje programowaniem kart i z doświadczenia wiem,że w XP tak często nawala... :? Sam miałem kiedyś podobnie,gdyż jednego dnia system nie wykrywał karty w slocie,a następnego nagle dostał olśnienia i zaczął działać bezproblemowo. Upewnij się,że wszystko jest skonfigurowane odpowiedznio,a to nie pomoże,to proponuje doinstalować sobie system WIN 98...

Pozdrawiam!