Witam, w sobotę zmieniłem router i nie wiem czy przed zmianą też problem już był czy też pojawił się po wymianie. Nie wiem jak go rozwiązać. Kumunikat jest, że nie ma dostępu do serwerów Eset LiveGrid, W zaporach czy tym podobnym w ustawieniach routera nic nie zmieniałem (może być, że domyślny firewall routera coś miesza?). Dzięki za pomoc
Może to też być większa awaria (operatora internetowego, serwerów pośredniczących lub Eset).
Masz smartfona z Internetem? To zrób na nim punkt dostępowy, podłącz do niego komputer (kabel USB albo WiFi) i połącz się z serwerem Esetu używając operatora mobilnego. Ewentualnie jeśli masz jeszcze stary router to można by na chwilę wrócić do niego.
Nie mam jeszcze w 100% pewności, ale jak jest w ustawieniach routerach ustawienie w DNS DoH to ten błąd się pojawia, obecnie go wyłączyłem i ten komunikat się nie pojawia. Niestety z powodu braku większej ilości czasu na zbadanie tego w tygodniu to na dokładniejsze oględziny tego czy to jest winowajcą będzie weekend
Jednak to nie to. Możliwe, aby były problemy z portami tcp,udp?