Mam zainstalowany program antywirusowy eset internet security i pojawia się od jakiegoś czasu to
klikając na sprawdź dostępne opcje czytam to
Twoja wersja systemu Windows 7 jest przestarzała
Problem
Korzystasz z przestarzałej wersji systemu operacyjnego. Aby zachować ochronę, dbaj o aktualność systemu operacyjnego.
Rozwiązanie
Masz zainstalowany program ESET Internet Security w systemie Windows 7 SP1 64-bit.
Sprawdź, czy masz zainstalowany dodatek Windows 7 Service Pack 1 (SP1) z najnowszymi aktualizacjami systemu Windows (co najmniej KB4474419 i KB4490628).
Jeśli nie masz skonfigurowanego automatycznego aktualizowania systemu Windows 7, kliknij menu Start > Panel sterowania > System i zabezpieczenia > Windows Update > Sprawdź dostępne aktualizacje, a następnie kliknij Zainstaluj aktualizacje.
Niestety w moim laptopie nie mam windows updata co mam zrobić.
No tak ale mogę zainstalować aktualizację żeby mi program antywirusowy działał. Z tego laptopa korzystam prywatnie, przeważnie korzystam z facebooka, gram w gry, youtube i strona banku, nie chcę żeby ktoś mi się włamał na kompa i okradł. A na razie nie planuję kupna nowego laptopa chyba że nowy system Windows 10, mam na służbowym laptopie i zbytnio mi się nie podoba bo za każdym razem jak jest zainstalowana aktualizacja, to albo nie mogę włączyć komputera, a jak włączę to wyskakuje napis że system poprawnie nie został załadowany, albo działa jak ślimak, i trzeba czasami anulować aktualizacje żeby dobrze działał, tylko ja tym się nie zajmuję tylko zatrudniony w firmie informatyk.
No tak to ja te pliki z ściągnęłam wcześniej, ale problem polega na tym że nie wiem jakim programem je otworzyć bo jak dwa razy klikam to otwiera mi się nowe okno z poleceniem wybierz program za pomocą którego plik ma być otworzony, a na moim laptopie nie ma windows update.
musisz mieć najnowsze aktualizacje . Ja po ciężkich próbach i przekonania się co do 7 mam ten system zainstalowany i jakoś żadnych problemów nie mam z wirusami i tym podobne . Mam sam Eseta IS skanuje MBAM i jeszcze nic nie przeszło. Pozatym lepiej śmiga niż 10