Eset Smart Security wersja 4, licencja do 20.X.br. z “Gazety prawnej”. Od jakiegoś czasu zaczął restartować się komputer, załączam log z debuggera, wydaje mi się, że właśnie z powodu w/w programu, proszę o analizę. W sumie program i tak niedługo skończy działanie, ale wolałabym wiedzieć, czy restarty powoduje właśnie Eset, czy ewentualnie sprawdzić coś jeszcze.
To jest wina Eseta.
Podejrzewałam Eseta, oglądając zrzut, ale zastanawia mnie dlaczego mam takie problemy, zdarzały się już wcześniej, jak program jeszcze był w początkowej fazie licencji, bo teraz, kiedy ona już wygasa i ikonka świeci na żółto, mogłabym mieć jakieś skojarzenia, że właśnie dlatego tak się dzieje. Tę samą wersje ma jeszcze kilkoro moich znajomych i nic takiego im się nie zdarza.
Ikona jest żółta bo zbliża się termin wygaśnięcia licencji ale program ma jeszcze pełną funkcjonalność, jak licencja wygaśnie ikonka będzie czerwona i chyba jedynym ograniczeniem będzie to, że nie będzie się aktualizował. Przeinstaluj eseta, najlepiej wersją ściągniętą ze strony www, w Twoim przypadku powinno pójść z tego linka:
http://www.eset.pl/pobieranie/pobierani … urity.html - u mnie działa a też mam Eseta z GP ale licencje do 16.12.2009. Ewnetualnie przed instalacją sprawdź jaki masz login i hasło przydzielone dla Swojej instalki (za pomocą SnadBoy’s Revelation)