EW-7326lg się zawiesza na złych sterownikach


(Milosz Ziem) #1

Cześć mam kartę sieciową EW-7326lg i zawsze używałem sterowników do Windowsa Visty bo taki posiadam.

Ale od miesiąca po zainstalowaniu sterowników nie łączy się z żadną siecią reinstalowałem te sterowniki reinstalowałem system i nic.A gdy zainstaluje sterowniki od Windows Xp to z siecią się łączy ale po ok.10min karta sieciowa się zawiesza.


(Dimatheus) #2

Hej,

Sterowniki do Visty i Windows 7 są nieco inaczej skonstruowane w porównaniu ze sterownikami poprzednich systemów z serii NT. Konieczne jest więc zainstalowanie sterowników przeznaczonych do tego właśnie systemu. Najważniejsze, by instalować je na koncie z uprawnieniami administratora oraz z podniesionymi uprawnieniami - czyli zamiast dwukliku klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy polecenie Uruchom jako administrator.

:arrow: Czy instalowałeś dokładnie taką samą wersję sterowników co poprzednio?? Może z nowszymi sterownikami jest problem??

:arrow: Odinstaluj kartę i usuń sterowniki korzystając z menadżera urządzeń. Dodatkowo uruchom komputer w trybie awaryjnym i dokonaj czyszczenia dysku i rejestru poprzez program CCleaner. Czy system po restarcie i po podłączeniu urządzenia system sam znajdzie odpowiednie sterowniki??

Pozdrawiam,

Dimatheus


(Milosz Ziem) #3

Robiłem wszystko co jest tutaj opisane i tak samo.


(Dimatheus) #4

Hej,

A co z powyższym??

Próbowałeś instalacji sterowników, które dostępne są na stronie producenta, czyli na http://www.edimax.pl. Do posiadanej przez Ciebie karty sterowniki znajdziesz tutaj. Spróbuj instalacji zarówno wersji v5.1063.509.2006 , jak i v1122.

Pozdrawiam,

Dimatheus