Tworzę sobie w Excelu bilans posiadanych przeze mnie środków. W miarę regularnie wpisuję obecny stan wszystkich moich kont i w osobnym arkuszu wpisuję to ile pieniędzy miałem danego dnia. Dziś wpadłem na pomysł aby wpisywać maksymalną wartość jaką miałem i minimalną. Dzięki temu mam orientację ile najwięcej miałem pieniędzy, a ile najmniej.
Jak wiadomo znalezienie maksymalnej i minimalnej wartości nie jest problemem. Natomiast interesuje mnie jak zrobić, żeby Excel automatycznie dodawał w osobnej komórce datę, w której te progowe wartości zostały osiągnięte. Będę bardzo zobowiązany za wszelaką pomoc w tym zakresie.
No racja, niestety to nie działa. Wyskakuja jakieś liczby, które ani nie są adresem komórki w której zlokalizowany jest MAX, ani datą, która jest jej poprzednikiem. Jak sobie z tym poradzić?
@drobok - w jaki sposób mogę to zagnieździć? Wiem, że wystarczy napisać Excelowi, że jeśli BX jest MAX to podaj wartosć komórki AX. Tylko nie wiem jak sformułować polecenie
By nie mieć losowych cyferek (a raczej daty w formacie liczby) musisz mieć format komórki z której pobierasz dane. W twoim wypadku powinna być to data, auto-formatowanie raczej nie zadziała w tym wypadku.
A co do pytania: zamiast odwołania wklejasz instrukcję w której otrzymujesz wynik co do którego się odwołujesz