Witajcie. Nie wiem, czy to dobry dział, więc jakby co, proszę mi o tym powiedzieć.
Jak się przekonwertuje plik .bat do pliku .exe, to jak to odwrócić? (Albo przejrzeć kod.)
Witajcie. Nie wiem, czy to dobry dział, więc jakby co, proszę mi o tym powiedzieć.
Jak się przekonwertuje plik .bat do pliku .exe, to jak to odwrócić? (Albo przejrzeć kod.)
Plik exe to nie jest prawdziwy exe, tylko wypakowanie bat’a do folderu tymczasowego po czym uruchomienie go, a później usunięcie, wystarczy przerwać proces w trakcie działania a plik można podejrzeć. Wrzuć gdzieś plik to podeśle ci treść jeśli nie jesteś w stanie sam go podejrzeć
musisz poprostu zrobic instalke .exe
w czasie robienia instalki dodajesz plik .bat
a instalke zrobisz tym programem http://www.dobreprogramy.pl/Inno-Setup, … 12208.html
@rradek, pomyliły ci się strony
@GOKOP to nie jest bat, nie każda aplikacja konsolowa jest skryptem powłoki. To jest napisane w pascalu / c lub innym pochodnym Kod możesz uzyskać co najwyżej do assemblera
Wiem, że trochę odkopuje, ale aktualnie wiem w 101%, że to bat. Skąd? Otóż drobok, informacja o “wypakowaniu” była prawdą.
Otóż kiedyś, jak podczas pozbywania się jakiegoś wirusa, zrobiłem coś, że ukryte pliki były widoczne (takie przezroczyste) i znalazłem na pulpicie plik o dziwnej nazwie. (.bat) Otwieram i co? Kod Ewolucji! (tej gry w batchu do której dałem link)