Mam problem, obecnie mój laptop ma już te 7 lat i chyba nie jest z nim najlepiej. System to windows 7.
Problemy to:
-nie włączający się explorer.exe przy uruchomieniu (po włączeniu komputera muszę go włączać ręcznie (ctrl+alt+delete->menadżer zadań)) i czasem się zdarzy przy pracy, że się na chwilę wyłączy.
-czasem wyskakuje blue screen, zwłaszcza, gdy odtwarzane jest video. Pewnie będę musiał memtest wykonać, ale nie mam wolnego pendrive’a, więc pewnie zrobię go w weekend.
Jeszcze dodam, że oprócz Windowsa mam Ubuntu zainstalowane.
FireFox. Twój główny profil jest poprawny, ale ten już nie C:\Users\Jakub\AppData\Roaming\Firefox\Firefox\Profiles\ng75x27z.default-1474723428033 [2017-02-15]
Musisz ponownie zresetowac FireFox
Główny i jedyny profil w Chrome jest zainfekowany. Zresetuj Chrome.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. E:\pobrane fixlist.txt (3,1 KB)
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Wielkie dzięki iJuliusz, Cloudnet usunąłem z panelu sterowania, tyle że tam pisało czy chcesz usunąć tego z listy, bo coś tam nie rozpoznawało, więc usunąłem z listy, zresetowałem firefox i chrome i zrobiłem to z tym fixlist i po restarcie ten plik wklejam. Dodam, że po restarcie explorer.exe hula znakomicie od razu się włączyłFixlog.txt (10,7 KB)
2 posty wklejam, bo mi pisało “Przepraszamy, nowi użytkownicy mogą dodać tylko 2 linki we wpisie.” Dlatego tu jeszcze wrzucam shortcut. No to chyba muszę spróbować nowego antywirusa, bo na razie mam Comodo. Shortcut.txt (56,7 KB)
Explorer przy uruchomieniu komputera działa znakomicie.
Niestety, pojawił się kolejny problem mianowicie w trakcie użytkowania co jakiś czas explorer.exe się wyłącza. Np. pół godziny siedzę sobie na komuterze i nagle ikony znikają dolny pasek też tylko tapeta sama zostaje.