Explorer.exe sam się wyłącza + niemożność włączenia antywira


(Spryciarz8) #1

Witam!

Od jakiejś godziny borykam się z problemem. Otóż przy próbie wejścia we właściwości aplikacji (przy użyciu PPM->Właściwości) po kilku sekundach "explorer.exe" sam się wyłącza i uruchamia ponownie, lecz nadal nie mogę zrobić tego co chciałem. Poza tym nie ma wpisu w autostarcie o moim antywirusie od AVG, dodatkowo nawet go nie mogę uruchomić skrótem, lub bezpośrednio plikiem .exe.

Jako że ostatnio borykałem się z problemami z nadmiernymi BSoD'ami od sterowników (DPC_WATCHDOG_VIOLATION) z moim znajomym informatykiem doszliśmy do wniosku że to może być jakiś wirus, gdyż po przełączeniu dysku do innego portu SATA wszystko wracało do normy na kilka dni. Teraz myślę, że może być to nowe "stadium" wirusa, lub może być to inny wirus. Dodam, że ponowne uruchomienie oraz przełączenie dysku na inny port nic nie daje.

OTL.txt: http://www.wklej.org/id/1182155/

Extras.txt: http://www.wklej.org/id/1182156/

PS. W ciągu ostatnich 30 dni odświeżałem oraz formatowałem mój komputer jakieś 2-3 razy, problem z BSoD'ami powracał po tygodniu.

PPS. Parametry mojego komputera:

CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+ 2.01GHz

GPU: ASUS NVIDIA GeForce GTS250 512MB

RAM: 3.5GB

HDD: Seagate Barracuda 7200RPM 250GB

MOBO: GIGABYTE GA-M55S-S3 (rev. 1.0)

Dodam też, że próba uruchomienia jakiejkolwiek gry kończy się komunikatem "Program przestał działać...".

-- Dodane 19.11.2013 (Wt) 16:11 --

Jakimś cudem udało mi się odinstalować AVG i zainstalować Avasta oraz Malwarebytes Anti-Malware Free, oba programy nic nie znalazły. Prosiłbym jednak o sprawdzenie logów z OTL, na tym narzędziu się niestety nie znam :slight_smile: