mam taki problem gdyż program Expressivo tylko zapisuje w formacie TXT. ! a nie pliku do słuchania…
właśnie ściągam demo IVONA zobacze czy będzie zapisywał w formacie muzycznej
mam taki problem gdyż program Expressivo tylko zapisuje w formacie TXT. ! a nie pliku do słuchania…
właśnie ściągam demo IVONA zobacze czy będzie zapisywał w formacie muzycznej
Żeby w Expressivo zapisać plik dźwiękowy (do słuchania) nie wybierasz Plik > Zapisz jako, ale:
Mowa > Czytaj do pliku…
demo Ci nie zapisze niczego (IVONA).
jak dam tego Mowa > czytaj do pliku to wtedy napisze np. "joł joł madafaka joł " to już mi to zapisuje?
EDIT: i tak mi już całkiem expressivo nie działa! co jest? musze miec oryginał?
Nie, najpierw piszesz lub wklejasz do okna Expressivo tekst, który chcesz mieć odczytany. Potem wybierasz Mowa > Czytaj do pliku…. Pokazuje się okno Zapisywanie do pliku. Wskazujesz lokalizację, gdzie ma się zapisać plik dźwiękowy z mową, nadajesz mu nazwę, wybierasz, czy ma to być mp3, ogg czy wav oraz określasz jakość (średnia, dobra, najlepsza) i klikasz na Zapisz. Czekasz, aż program skończy zapisywać plik (może to trochę potrwać przy długim tekście). Potem np. w Eksploratorze Windows będziesz widział ten plik dźwiękowy, który zapisał Expressivo, w lokalizacji, którą podałeś w oknie Zapisywanie do pliku.
VPN<-- THX
a teraz mi powiedz dlaczego wyskakuje error gdy chce włączyc Expressivo =(
jaki error ?? może łatwiej będzie przeinstalować expressivo…
tylko że wójek miał to chyba w Pendrive