Facebook - Brak miniatury linku prowadzącego do domeny info

Witam wszystkich Forumowiczów.

Nic tak zapewne nie uczy jak praktyka. Tak więc postanowiłem stworzyć swoją przykładową stronę, ucząc się przy okazji PHP,SQL. Co nieco robiłem też na Facebooku-u. Zrobiłem stronę profilową na facebook-u i tam napotkałem problem. Chciałem na tablicy dodawać linku do aktualności mojej strony. Wszystko psuje się gdy kliknę Udostępnij. Miniaturka oraz opis strony (ten z Description strony) po prostu znikają. Widnieje tylko sam link. Próbując szukać problemu znalazłem, że tak występuje przy każdej stronie będącej w domenie info. (Błąd ze strony Facebook-a, nie wiem).

I tu moja prośba. czy istnieje i czy zna ktoś jakiś sposób by ta miniaturka z opisem była wyświetlana na tablicy?

… Można tą barierę obejść stosując przekierowanie, np. skracacz adresu goo.gl ale nie tędy droga.

Mam ten sam problem i nie tylko ja, wszystkie domeny z .info na całym świecie mają ten problem, pisane listy do fb ale zero odpowiedzi, z kazdego zakątku świata :frowning: nikt nie wiem o co kaman, czemyu fb nie naprawi tego błędu.

pzdr