Witam. Prowadzę stronę, która osiągnęła limit 5000 osób na facebooku, i trzeba było ją przerobić na fanpage. Zrobiłem to, ale teraz w około jakieś reklamy chcą sie dawać, jakieś konto reklam, jakieś opłaty itp… O co z tym wszystkim chodzi? Trzeba coś płacić za prowadzenie zwykłego, fikcyjnego fanpage’a? Dodałem zdjęcie a tam jakieś płatne promowanie itp, ja to wszystko anuluje, bo nie chce nic płacić. Z resztą nigdzie, żadnych danych konta nie dodawałem itp. Ktoś mi wytłumaczy jak to działa i czy będę zmuszany do robienia jakichś opłat?
Chcesz to płacisz, nie chcesz to nie płacisz.
Czyli nie muszę się obawiać, że nagle zaczną mnie straszyć jakimiś niezapłaconymi kwotami? Póki się nie poda żadnych danych swojego konta bankowego itp, to mogę czuć się “bezpiecznie”, że tak się wyrażę?
A nawet gdybyś podał numer konta to co by to zmieniło? :lol:
Nie znam się, dlatego pytam. By nie było potem tak, że sobie robię fanpage, a nagle będą mi chcieli wystawić rachunek za coś czego nie chciałem. Bo jako administrator wyskakuje mi cały czas jakieś okienko na stronie głównej mojego fanpage’u, o opłatach za ileś lajków. Jest kilka do wyboru, a ja nie chcę tam niczego.
Ale pomyśl - jeśli to “ONI” wystawiają rachunek to po diabła im numer Twojego konta? Sami sobie z niego bez Twojej wiedzy kasy nie pobiorą.
Najlepiej będzie jeśli przeanalizujesz regulamin “twarzoksiążki” i/lub skontaktujesz się z jakąś ich pomocą (jeśli coś takiego istnieje)
Facebook był, jest i póki co nadal będzie bezpłatny w użytkowaniu. Tak dla kont prywatnych jak i firmowych (fanpage). Platne są narzędzia do promowania fanpejdży. Czyli jeśli zechcesz aby był on bardziej widoczny, aby posty miały większy zasięg i w ogóle zechcesz zdobyć więcej fanów to dzięki tym opcjom które Ci wyskakują możesz to zrobić. Nie wiem po co panikujesz, wystarczy po prostu przeczytać komunikaty które Ci się pokazują. Nikt do niczego Cię nie zmusza tam.