Facebook i inne strony nie otwierają się w Operze


(Dave26) #1

Od pewnego czasu nie działają mi Operze - Facebook, naszemiasto.pl i benchmark.pl, przy próbie wejścia wyskakuje komunikat "problem z siecią" w Firefoxie wszystko jest ok. W czystej instalacji Opery jest tak samo. Przeskanowałem wcześniej komputer Malwarebytes Anti-Malware, znalazł parę śmieci ale problem nadal występuje.

Prosiłbym o analizę logów z OTL, może ktoś znajdzie przyczynę problemów

OTL - http://wklej.org/hash/a64fbb5dcdb/

OTL Extras - http://wklej.org/hash/15c6e3b1645/

Z góry dziękuję.


(Agatonster) #2

Dave80 ,

Proszę zapoznać się z tematem i poprawić tytuł na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Acorus) #3

Odinstaluj vShare.tv plugin 1.3.Uruchom OTL i w okno (Własne opcje skanowania/Script)wklej:

Kliknij Wykonaj skrypt.W OTL użyj opcji Sprzątanie.

Użyj AdwCleaner http://general-changelog-team.fr/outils/289-adwcleaner z funkcji Delete.


(Dave26) #4

Odinstalowałem vShare, wkleiłem ten skrypt, ale OTL zawiesił się, czekałem kilkanaście minut licząc że może zatrybi ale nic z tego, więc pytanie czy czekałem za krótko czy coś jest nie tak?


(bibut) #5

podaj nowy log z OTL


(Dave26) #6

Nowe logi z OTL

OTL - http://wklej.org/id/760844/

Extras - http://wklej.org/id/760848/


(Acorus) #7

Powtórz usuwanie przy wyłączonym Malwarebytesie lub w trybie awaryjnym.


(Dave26) #8

Odpaliłem ten skrypt w trybie awaryjnym, tym razem OTL zadziałał bez problemu, tyle że po ponownym uruchomieniu systemu wszystko się posypało. Mogłem uruchomić tylko Menedżera Zadań, gdzie było o 10 procesów mniej niż normalnie, nie ładowały się antywirus i fierwall. W zasadzie nic nie można było zrobić, ani otworzyć folderu czy uruchomić jakiegoś programu, dobrze że udało mi się przywrócić system z kopii zapasowej.

-- Dodane 28.05.2012 (Pn) 16:59 --

Udało się odpalić skrypt w OTL przy odinstalowanym Malwarebytesie, wyłączonym antywirusie i firewallu. Po restarcie użyłem AdwCleanera i Malwarebytesa, na koniec jeszcze przeczyściłem rejestr CCleanerem, niestety problem nadal wystepuje.

Wstawiam jeszcze raz logi OTL, może jeszcze zostały jakieś śmieci.

OTL - http://wklej.org/id/761868/

Extras - http://wklej.org/id/761871/