Facebook Messenger - jakaś alternatywa na iOS?

Cześć,

w związku z tym, że aplikacja Facebook Messenger od pewnego czasu stała się absolutnie irytująca i zasobożerna, zastanawiam się czy istnieją jakieś zamienniki na iOSa, które pozwolą zsynchronizować się z kontaktami z Messengera i zastąpią tę aplikację. Znalazłem jedynie Friendly, ale muszę przyznać, że jej szata graficzna i funkcjonalność (choćby samo połączenie z możliwością przeglądania Facebooka) zrażają mnie tak samo, jak oficjalne programy. Zależałoby mi na prostym i przejrzystym narzędziu do komunikacji - i nic więcej. Czy ktoś z Was zna i może polecić podobne aplikacje (bezpłatne albo płatne)?

• z góry dzięki!

Spróbuj Messengera Lite:) Niestety nie wiem, czy jest dostępna ta appka na iOS’a, bo nie używam urządeń pd Apple, ale na Androidzie ponoć spisuje się świetnie.

niestety nie ma na iOS - co swoją drogą jest dziwne :) 

Sprawdź, czy aplikacja “Disa” jest już dostępna na iOS’a.

jeszcze nie - już na nią trafiłem, jest informacja, że powinna być wkrótce. Ale czy Disa daje możliwość synchronizacji z innymi aplikacjami? Wydawało mi się, że to odrębny komunikator 

Jako alternatywa dla Messengera, tak, ale nie wiem, jak z pozostałymi aplikacjami. Trzeba to sprawdzić.

Rzeczywiście. Mi zależy jednak w sumie tylko na Messengerze. Aplikacja prezentuje się nieźle, więc nic tylko czekać aż wypuszczą na iOSa :slight_smile: dzięki