Witam. Zniknęły mi wszystkie posty powiązane z Youtube. Nie mogę też nic udostępnić z tej strony. Nie jest to wielki “ból”, ale może wie ktoś, dlaczego tak się stało? Dziękuję z góry za podpowiedzi.
Jak blokowałeś pop-up “Zaloguj się do YouTube” - to byle jakim filtrem marnej jakości można zepsuć pop-up otwierany spod przycisku “udostępnij”. Wystarczy wywalić marny filtr i zamknąć ręcznie problematyczny pop-up (potem wyłącz Cookie AutoDelete
dla YouTube).
Jak zależy ci na działającym autoodtwarzaniu filmów (bez dziwnej pauzy po ~6 sekundach i cofnięciu do początku) to pop-upa lepiej nie blokować/ukrywać, bo co chwilę niby występuje problem że lazyload
padł na stronie głównej lub sekcji komentarzy.
Co do zniknięcia starych postów z twojej “tablicy”, to może usunęła je sztuczna inteligencja po tym jak niby wycofano ludzkich moderatorów.
Właśnie nic nie blokowalem. Dodam jeszcze, że wczoraj było wszystko ok, dopiero dzisiaj pojawił się ten problem.
To jeszcze kwestia czy to problem tylko na telefonie, że zniknęła w aplikacji YouTube funkcja udostępnij lub Facebook nie otwiera się.
-
Niby możesz spróbować wyczyścić dla aplikacji YouTube całą pamięć podręczną i zobaczyć czy wróci opcja udostępnij.
-
Jak zawiesza się na etapie otwarcia aplikacji Facebook, to może jest aktualizacja FB lub też pomoże opcja usunięcia całej pamięci podręcznej i ponowne zalogowanie na konto FB (o ile pamiętasz dane logowania i nie utraciłeś dostępu do aktywnego F2A).
Właśnie opublikowałem post z Youtube korzystając z telefonu. Nie wiem jak będzie z komputera. Niebawem to sprawdzę. Stare posty nie wróciły.
Sprawdź czy masz dodatek na blokadę reklam w przeglądarce lub aplikacje na komputer a w nim czy masz listę “Fanboy’s Social” lub “Fanboy’s Annoyance”.
Lista służy do usuwania przycisków udostępniania, więc w pop-upie na PC może być widoczna tylko opcja:
-
skopiowania linka
-
wysłania e-mailem
Jak przyciski są widoczne to może lista “Faboy’s Social” / “Fanboy Annoyance” może blokować otwieranie nowej karty lub wyskakującego okienka (pop-up).
Co do komunikatu na FB w wersji komputerowej:
Aplikacja nieskonfigurowana: Ta aplikacja jest jeszcze w trybie deweloperskim i nie masz do niej dostępu. Zaloguj się na koncie zarejestrowanego użytkownika testowego lub poproś administratora aplikacji o uprawnienia.
To wygląda na jakiś błąd między Google a Facebookiem, na jaki masz prawie zerowy wpływ.
Co do utraconych postów, to nie mam pomysłu jak zweryfikować czy to awaria serwera FB / włamanie na konto z wandalizmem / błąd sztucznej inteligencji z moderowaniem postów ani gdzie niby mogą być a ty ich “nie widzisz”.
Taki właśnie miałem komunikat na FB. Na konto chyba nikt się nie włamał. Chyba. Wszystko jest ok, tylko te posty z Youtube wyparowały. Ok, dziękuję za wszystkie sugestie. Poczekam i może wszystko wróci do normy.
Pewnie za mocno zintegrowali posty z tą testowaną aplikacją, można by sprawdzić czy jak jakaś gra wylatuje z platformy “Facebook Games” to znikają też przez nią opublikowane posty.
dzień dobry :0) mam ten sam problem, nie mogę z lapka (na komórce działa ta funkcja) udostępnić klipów z YT na fb, bo wyskakuje komunikat, jak wybieram “udostępnij”:
“Aplikacja nieskonfigurowana: Ta aplikacja jest jeszcze w trybie deweloperskim i nie masz do niej dostępu. Zaloguj się na koncie zarejestrowanego użytkownika testowego lub poproś administratora aplikacji o uprawnienia.”
Oczywiście wszystkie udostępnienia z yt na mojej tablicy “zniknęły” a także udostępnienia na grupkach muzycznych są “puste” - “Zawartość nie jest teraz dostępna” Wczoraj wszystko działo a dziś taki ZONK xddd podejrzewam, że takie cuda zadziały się dziś rano.
Ktoś miał kiedyś taką sytuacją ??? bardzo proszę pomóżcie
U mnie nadal to samo. Na koncie żony, również. Napisałem kilka wiadomości do obsługi technicznej Facebooka, ale oni nie odpowiadają…
też zgłosiłam problem, kilka osób ma tak samo… dla mnie osobiście to bardzo przykra sytuacja, zatem czekamy… mam nadzieję, że wszystko “wróci”… serdecznie pozdrawiam
Też czekam. Może te posty wrócą… Nieco irytujące jest to, że nikt od Facebooka nie odpowiada. Kiedyś miałem mały problem i wówczas też nikt nie pomógł. Zero odpowiedzi na zgłoszenie.
Właśnie zauważyłam u siebie ten sam problem. To nie koniec świata, ale wkurzające, nie po to udostępniam ulubione piosenki, żeby znikały.
No właśnie, nie koniec świata, ale irytujące. Dzisiaj sprawdziłem i nic się nie zmieniło, posty nie wróciły. Prawdopodobnie nic z tym nie zrobią.
U mnie też - od wczoraj nie działa udostępnianie postów z YouTube, bezpośrednio ze strony YT,
a z osi czasu na Facebooku zniknęła masa postów zawierających “wrzutki” z YT. Nie wszystkie, ale całkiem sporo i to na przestrzeni całej historii aktywności.
Na fonie działa mi udostępnianie, ale mam YT Vanced, więc nie wiem, jak byłoby na oryginalnym…
Fona mam na Androidzie, kompa na Windowsach - oba systemy co nieco dostoswane pod względem bezpieczeństwa, więc myślałem jeszcze, że to może być przyczyną,
ale dziś sprawdzałem na I-Phonie i “zniknięte” posty też się nie wyświetliły.
YT i Fb milczą w tej sprawie.
Cóż, będę monitorował ten wątek - może ktoś coś…
u mnie w dalszym ciągu bez zmian :0/ a mam pytanie, dużo z YT udostępnialiście ??? może to jakiś limit został wyczerpany i stąd ta sytuacja ??? spokojnego wszystkim czekającym życzę
nie dużo, np. raz na 2 tygodnie albo rzadziej, mam znajomych, którzy dużo udostępniali i u nich problem nie występuje
WRÓCIŁO !!! ale co to się stało i czy przypadkiem znowu się nie powtórzy spokojnego weekendu Wam życzę i dziękuję
U mnie również wszystko wróciło do normy. Co prawda obsługa techniczna milczy, ale cóż… zdążyłem przyzwyczaić się do tego. Życzę Wam wszystkiego dobrego!
U mnie też wróciło