Facebook - nie mogę utworzyć strony, ..." Cannot create Page"

Od ponad dwóch tygodni próbuję utworzyć stronę na koncie FB. Cały czas komunikat: …" Cannot create Page: You have made too many attempts to create a Page recently. Please try again later."…
Próbowałem wszystkich metod z filmików na YT i nic :frowning: łącznie z Protonem, aby zmienić kierunek logowania. Wysłałem kilkadziesiąt uwag do FB, miało rzekomo pomóc.

Czy ktoś z Was ma pewne rozwiązanie w tym temacie? , z góry dzięki bardzo :slight_smile: .

Próbowałeś z poziomu przeglądarki na komputerze?

Ja to robię tylko z poziomu przeglądarki na komp. stacjonarnym.

To dziwny masz monitor, przypominający proporcje 9:24 jak ze smartfona bez wysokiego PPI (wysokie PPI sprawia, że zrzuty ekranu są z 3 razy większe (np. 1059×2850 px) od symulowanego viewportu).

Zrób próbę i pokaż fotki z informacją j/w

To jest tylko lewa strona monitora, wycinek.

Ok., proszę.

Następnym razem nie zakreślaj nazwy, bo może w niej kryje się problem.
PS: Operację wykonaj na PC. Mobilce nie wierzę, bo często płata figle i ma ograniczenia względem wersji przeglądarkowej na PC.

PS: " Zanim rozpoczniesz. Musisz mieć osobiste konto na Facebooku. Za jego pomocą będziesz logować się do Meta Business Suite lub Menedżera firmy, w których możesz utworzyć portfolio firmowe. Możesz utworzyć maksymalnie 2 portfolio firmowe"

Podłączę się pod watek bo mam to samo i nie mam pojęcia co zrobić.
cannot

Jeśli to konto firmowe, to na konto zarządzające możesz mieć maks 2 takie konta.

Jestem dzisiaj na wyjeździe, nie mam dostępu do kompa, po powrocie się odezwę, na razie dzięki bardzo :slight_smile:

Akurat nie z zakładaniem fanpejdża, ale kilka tygodni temu zdarzyło mi się otrzymać podobną blokadę na postowanie na firmowym profilu. Ni stąd, ni zowąd, bo jedyne co zrobiłem to próba edycji posta może minutę po jego publikacji. Komunikat błędu brzmiał:

Ograniczamy liczbę publikowanych postów, dodawanych komentarzy i innych działań podejmowanych w danym okresie czasu, aby chronić społeczność przed spamem. Możesz spróbować później.

Czyli, na moje, jakaś nadwrażliwość systemów antyspamowych FB. Myślę, że Twój problem może mieć podobne podłoże.

Sprawdź na początek czy masz „czyste konto” tutaj: Facebook

U mnie było tam wszystko w porządku. Jako, że fanpejdż podpięty do Meta Bussines Suite, miałem możliwość napisania do ludzkiego supportu, acz pani konsultantka nie była w stanie mi za bardzo nic powiedzieć.

Ot, automatyczna blokada przez algorytm, bo widocznie wykonałem zbyt wiele akcji w krótkim czasie. Mam grzecznie odczekać 24-72h i co ważne w czasie blokady nie próbować ponownie zbyt intensywnie, gdyż może to wydłużyć bana, według systemu minusów:

z 24h do 3 dni, z 3 dni do tygodnia i z tygodnia aż do miesiąca. Support rzekomo nie ma możliwości sprawdzenia długości takiej blokady. No i gdyby po tych 3 dniach problem nie ustąpił, to mam wysyłać wniosek z odwołaniem, ale tu już tematu na szczęście nie musiałem ciągnąć. Blokada wystąpiła w piątek, postanowiłem odczekać te 72h i w poniedziałek już mogłem postować.

Ja od początku robię to na PC, sporadycznie korzystam z laptopa ale do innych rzeczy, smartfon całkowicie pomijam, dla mnie niepraktyczny, za małe okienka :wink: .

Konto na FB zostało utworzone wcześniej tylko i wyłącznie dla tego celu. Pomagam znajomej, która chciałaby lokalnie rozpropagować swoje usługi, od niedawna jest na emeryturze i nie chce zawodowo wykluczyć się z życia :wink: . W ubiegłym roku zrobili jej stronę internetową ale niestety nie sprawdza się, nie ma pozycjonowania, słabe SEO itd. a niestety nie stać ją na profesjonalną obsługę.

Może tu jest pies pogrzebany, że ona ma konto prywatne/nie firmowe ( emeryci mogą sobie dorabiać bez zakładania działalności gospodarczej) , czy fanpage na FB jest dedykowane tylko dla firm?

Tutaj nie ma obawy, ona chce tylko jedno., czy choćby nawet pół konta :wink: , aby móc się lokalnie kontaktować.

To prościej będzie gdy ona założy stronę na Fejsbutu, a Tobie przekaże uprawnienia administratorskie :wink:

O kurcze, ja na filmiku na YT widziałem instrukcję, aby własnie do nich pisać, no i kilkanaście opinii wysłałem (ctr. B) wraz ze zrzutem tego błędu …
Na innym YT proponowali logowanie przez VPN, użyłem kilka razy Protona ale też nic nie dało.

Hmm, ja już teraz się pogubiłem :wink: , robię to właśnie na jej koncie na FB , uprawnienia administratora mam do jej strony na www.

Chodziło o ponowne próbowanie czynności, której nie można wykonać, czyli w Twoim wypadku tworzenie fanpejdża, a w moim - postowanie :slightly_smiling_face:

To jest jakaś masakra, konto na FB utworzone 2 tygodnie wcześniej, żadnych ruchów na nim, zero znajomych, kontaktów, grup itd., żadnych rozmów i przy próbie założenia strony ban! . Chyba mają rację ci co twierdzą, że amerykańcy za dużo używają fast food-ów i mają blokady myślowe.

A od momentu zmniejszenia ilości żywych pracowników pomocy technicznej, zastępując ich AI, zero pomocy lub baaaaardzo długi czas realizacji.

U mnie było podobnie, ale chodziło bardziej o sposób zarządzania strony i ataki „zgłoszeń” o naruszanie znaku towarowego marki, pomimo, że to ja byłem pierwszy i miałem prawa zastrzeżone. Koniec końców, oni więcej zapłacili Fejsbuczkowi, ja dostałem blokadę, sprawa trafiła do sądu i tak ją rozpatrują z 5 lat już, bo od strony Facebooka kontakt jest utrudniany.

Jednym słowem … zresztą szkoda słów. Czy mógłbyś polecić/podpowiedzieć jakieś tematy/linki do tego, aby doprowadzić do chociaż najmniejszego zainteresowania stroną www., znajoma nie ma za dużych oczekiwań a niestety zainteresowania stroną jest zerowe. Próbowałem/oglądałem filmiki na YT, starałem się poprawić SEO ale niestety nie mogę się przez to przebić. Praktycznie każdy film/porada to reklama oferujących usługi, jak ktoś ma firmę i jakiekolwiek przychody to może część poświęcić na profesjonalną obsługę strony, gorzej jak się tylko dokłada a profit żaden.

Czytałem, że jak się utworzy stronę na FB to można wykupić reklamę na poziomie około 4zł/dz. i ich mechanizmy powodują jakiekolwiek jej rozpowszechnianie, można spróbować, nie narzucają opłat miesięcznych, stąd był pomysł na stworzenie stronki na FB, czy raczej wizytówki, bo tak to chyba bardziej działa a wyszło jak wyszło …