Facebook: nie otwiera się strona logowania "Przepraszamy, wystąpił błąd :("

Witam
Od ponad tygodnia mam problem z zalogowaniem się do Facebooka. Na początku dostałem e-mail, że na moim koncie była podejrzana aktywność i należy zmienić hasło. Zmieniłem hasło na dłuższe i trudniejsze, nadal dziwnie wygląda moje logowanie.

Gdy wchodzę na stronę https://www.facebook.com to widzę coś takiego komunikat: Przepraszamy, wystąpił błąd :frowning:
Zrzut ekranu 2025-09-12 073142

Jak wchodzę przez inny link np. dobreprogramy
To otwiera mi się normalna strona logowania ale z jakąś weryfikacją tożsamości (nie wiem czy to normalne).

Po zalogowaniu normalnie mogę już wchodzić też przez link https://www.facebook.com.

Jaka może być przyczyna?

Może zmienne IP i wspinanie go na listę spamerów w bazie Mety (Facebooka).

Loguję się ze stałego IP od paru lat.

Jeśli masz 2FA, to to jest pewno ta weryfikacja tożsamości…

Ten błąd?? Hmm, dziwne… Na tel. w tej sieci działa?

Podejrzana aktywność?? Zmień hasło (zrobiłeś) i włącz 2FA.

Nie mam 2FA. Loguję się tylko loginem i hasłem. Loguję się tylko na komputerze i zawsze na tej samej przeglądarce Opera.

Mam tak samo, stałe IP, ten sam komputer, nie ma znaczenia przeglądarka, czy zainstalowane w niej dodatki. Nawet Microsoft Edge (nie używam wcale tej przeglądarki), bez żadnych dodatków i na domyślnych ustawieniach.

Tak jak kolega wyżej, jak wpiszę konkretny adres organizacji czy osoby prywatnej, to FB otwiera się normalnie z oknem logowania i dalej działa już normalnie.

Oczywiście czyszczenie historii przeglądania itd. nie pomaga.

Ja mam IP od DHCP… Duynamicznie przydzielany przez DHCP.

Używam Edge’a i Chrome na Win11 i Kubuntu Linux.

Zapisany, tj. zalogowany cały czas.

Skonfigurowane 2FA, zatem nikt obcy mi nie wejdzie.

Takich błędów u siebie nie widziałem na smartfonie i PC.

ale chyba nikt o to nie pytał.

Tu mowa o IP zewnętrznym a nie tym od routera.

Aha, od ISP…

@przemopk No nie, ale to tajne info? Hasła NIE PODAWAŁEM.

@kost23 Skonfiguruj sobie uwierzytelnianie 2FA dwustopniowe, bo warto.

Jeśli chodzi o mnie, to mam to 2FA prawie wszędzie.

Nie chodzi o to czy tajne, czy nie. Pisanie o tym co masz, nie rozwiąże problemu.

Chyba problem z logowaniem rozwiązany - dzisiaj rano jak otwarłem adres główny (facebook.com), to wyskoczyło okno logowania, ale inne niż dotychczas. Widocznie FB zmieniał okno logowania i może inne techniczne sprawy związane z logowaniem i dlatego przez kilka, kilkanaście dni co niektórzy mieli problem z logowaniem.

:open_mouth: :open_mouth: Wow, ale to wygląda. Można se dodać konta i kliknąć. Jak przy logowaniu do Google jest.

Niech taki bajer doda Apple do iCloud czy inne usługi… <3

Niestety, nową stronę logowania miałem tylko raz. Kolejna póba logowania i znowu błąd (jak kolega z pierwszego posta). Dzisiaj rano zdziwienie - wróciła stara stona logowania. Coś kombinują…

Niedawno miałem tak, że jak się logowałem i zamykałem przeglądarkę (nie w trybie incognito) to po otworzeniu trzeba było ponownie się zalogować pomimo że zapamiętało urządzenie. Czasami może pomóc wyczyszczenie plików cookies strony.