Problem jest taki, mam założone konto na FB - czyste bez znajomych, mało osobistych informacji - takie dla grup hobbystycznych, po udanym dodaniu mnie do grup przez administratorów i tak nie mogę tam nic opublikować , posty są automatycznie odrzucane jak i odpowiedzi na posty innych, absolutnie nie zawierają one żadnych słów które by można uznać za niedozwolone , po prostu zwykłe pytanie np o usterkę w samochodzie
Skontaktuj się z administracjami grup. FB tu do tego nic nie ma raczej.
To się dzieje na wszystkich i jest to błyskawiczne, post od razu trafia do odrzuconych, nawet nie upływa czas gdzie administrator mógł to sprawdzić
Zmień hasło i włącz 2fa. Może coś wlazło na konto lub syf w komputerze lub smartfonie.
Wklejasz pewnie linki, które są uznawane przez Facebook jako spam.
Przy którejś aktualizacji Facebook pozwala stworzyć konta z @ które są oddzielnym tworem i jeśli nie powiadomisz nikogo, że takie konto utworzyłeś albo się w nim nie przedstawiłeś, to masz pełną anonimowość. Rozwiń po prawej ikonę ze zdjęciem profilowym i poszukaj „Utwórz nowe konto”. Te konta z @ nie muszą posiadać prawdziwego imienia i nazwiska, a do tego jest to w pełni zgodne z regulaminem.
Ano też dobry pomysł.
No nie wiem, pytanie o mechaniczną rzecz w samochodzie na grupie o tematyce motoryzacyjnej
Tylko ja stworzyłem takie konto od razu ( imię jest moje , nazwisko to ksywka ) zwykłego konta na prawdziwe dane nie miałem nigdy na FB i nie potrzebuje takowego
Może w grupach jest nowe ustawienie, które zabrania pisania gdy ma się niską aktywność publiczną na FB lub świeże konto – tyle że zamykają się tymi mechanizmami na nowych jak Meta dodała to do blokowania kiepskich botów.
Na razie sprawdzam ale problem leżał właśnie prawdopodobnie w nazwisku/ksywce po edycji na prawdziwe posty zaczęły się pojawiać, a na tych grupach gdzie dalej mi odrzuca dokopałem się że jest możliwość ustawienia że odrzuca posty gdy na grupie jest ktoś mniej niż 3 dni, albo konto ma mniej niż 1 miesiąc - więc poczekam cierpliwie
Ksywa wulgarna czy coś ? Może zawierać nieodpowiednie słownictwo.
Nie absolutnie Marek Runner było
Nie pisz od razu po dodaniu do grupy nowych tematów. Najpierw polub kilka tematów, odpowiedź na jakieś. Zacznij publikować nowe tematy po np. tygodniu. Wcześniej wszystkie nowe tematy lądują z automatu w moderacji.