Falowanie obrazu monitora

Mam problem odnośnie monitora czyli jak napisane w temacie falowanie obrazu.

Dane mojego PC:

Karta Graficzna : GeForce GT 630 2GB

Monitor : ACER ( LCD)

Procesor : AMD Athlon II X2 250 Processor 3000 MHz 

Pamieć : 2 GB

Płyta główna : MSI K9N6PGM2-V2

Jeśli czegoś nie podałem proszę pisać.

Dodam również iż gdy włączyłem funkcję ( Synchronizacja pionowa - Adaptacyjny ( częstotliwosć odświeżania o połowę miejsza) ,dzięki temu falowanie ustąpiło lecz gry zaczęły ścinać.

Próbowałem również zwiększania odświeżania nie pomogło niestety :confused: .

Proszę was o pomoc z góry dziękuje.

jaki masz system?

sprawdzałeś komputer na innym monitorze czy kablu?

windows xp

na innym monitorze nie sprawdzałem ale na kablu tak ( DVI , musiałem kupić przejściówkę bo nie mam takiego wejścia przy monitorze , niestety jest to samo)

Aha zapomniałem dodać że na zintegrowanej nie ma problemu wszystko działa poprwanie.

skoro na zintegrowanej obraz jest ok to będzie to wina grafiki

instalowałeś nowsze sterowniki pod tą kartę graficzną?

zmieniałeś ustawienia sterownika?

daj screen z HWmonitor tak aby było widoczna grafika

co do karty wysłałem ją do serwisu , gdy wróciła jest to samo. 

Jeszcze raz gdy włączam funkcje synchronizacja pionowa-adaptacyjny(częstotliwość odświeżania o połowę mniejsza) falowanie ustępuje ale gry wtedy się ścinają.

Sterowniki nowsze instalowałem jest to samo.

Oto screen z HWmonitor:

http://i59.tinypic.com/30k83ll.jpg

Temperatury są ok

No dobra chociaż jedna pozytywna wiadomość i co dalej :D ?

http://pclab.pl/art49195-5.html

czytaj myślę że problem szarpania obrazu występuje właśnie u ciebie, rada jest na to właśnie adaptacyjna synchronizacja pionowa, problem w tym że wykorzystuje ona układ graficzny czyli obciąża grafikę dlatego gorzej chodzą ci gry

Dzięki za link ale nadal nie wiem co zrobić żeby monitor nie falował a przynajmniej gdy włączę tą funkcje synchronizacja pionowa-adaptacyjny to żeby mi gry nie cięły ?

Podłącz monitor do innego gniazdka niż komputer.

ok sprawdzę tą propozycje i dam znać chociaż myślę że to nic nie da ale co szkodzi spróbować :smiley:

wyłącz tą adaptacyjną synchronizacje i włącz zwykła synchronizacje pionową

Tylko że nie wiem jak to zrobić bo mogę wygrać tylko jedną opcję…

http://i57.tinypic.com/14m5po7.jpg

po prostu daj włącz, wtedy będzie zwykła synchronizacja a nie adaptacyjna

tak tylko że to nic nie daje nadal faluję jak mam włącz , nie faluje gdy jest adaptacyjny ten ostatni ale wtedy gry tną…

Zdaje mi się że coś jest nie tak z kartą graficzną warto było by ją sprawdzić w innym komputerze bo nie wiem co tu poradzić. Chyba że ktoś inny się coś wypowie.

Już pisałem na ten temat na innych forach też mówili że coś z kartą posłuchałem i wysłałem do serwisu i nic nie wykryli po oddaniu mi jej jest to samo :confused:

Bo karta jest ok, za foalowanie odpowiada słaba instalacja elektryczna w mieszkaniu. Masz w gnizadkach prawidłowo podłączony bolec uziemiający?

Jeśli na zintegrowanej OK, to wniosek jest prosty, albo karta, albo sterownik i system.

Z poziomu dodaj usuń programy, odinstaluj wszystko co Nvidia, katalog na dysku Nvidia jak jest usuń ręcznie, czyszczenie systemu np: Ccleanerem, restart kompa i niech XP zainstaluje ster systemowy.

• monitor podłączony do GF630 przewodem analogowym VGA

• wejdziesz do menu monitora i przywrócisz ustawienia fabryczne monitora

• uaktualnisz system XP do najnowszego - rozumiem,że SP3 masz zainstalowane

• weźmiesz płytę CD do karty i z niej zainstalujesz sterownik, restart kompa i sprawdzisz  działanie.

Tak mam we wszystkich gniazdach uziemienie.Komputer razem z monitorem i głośnikami mam podłączony do przedłużacza który jest podłączony do gniazdka do którego jest również podłączony telewizor i lodówka :confused:

Już latałem z komputerem i sprawdzałem inne gniazda nadal to samo monitor faluję.

A co do propozycji  JNJN zrobię tak jak mówisz i dam znać.