Favicon w Jportal


(Tus Ka) #1

Witam

Chciałabym sie dowiedzieć jak wstawić favicon w jportalu

Wstawiałam już

Między znacznikami head w plikach php theme'a, ale nie działa.

Proszę o pomoc i z góry dziękuje :slight_smile:


(Wiktor 1996 96) #2

Wstaw w pliku index i innych podstronach.


(Łukasz14) #3

jak-zrobic-taki-bajer-t24049.html - tutaj masz opisane jak wstawić Favicone


(Tus Ka) #4

taa było by proste jakby w plikach głównych była chociaż gdzieś nazwa "head" xD a to sam kod php a na tym to ja sie w ogóle nie znam ;/

a sam favicon mam juz stworzony i wrzucony w katalog główny :smiley:


(Łukasz14) #5

Nethia , podaj tutaj plik odpowiadający za stronę główną, przeanalizuję go :stuck_out_tongue:


(Tus Ka) #6

(Łukasz14) #7

http://vampire.y0.pl/favicon.ico" />

Spróbuj któryś z powyższych kodów.


(Tus Ka) #8

i nic. ;/


(Wiktor 1996 96) #9

Masz plik index


(Tus Ka) #10

podałam wyżej kody z plików index.php pierwszy główny drugi z theme


(Łukasz14) #11

(mario@) #12

Przed chwilą z ciekawości zainstalowałem jportal i rzeczywiście coś nie reaguje on na każdą favikonke (a przynajmniej na jej nazwę - firefox pokazywał że elementu nie odnaleziono :roll: wystarczyło że ją zmieniłem i ikonka się pojawiała). Wrzuć ją najlepiej do folderu (w końcu jest to element thema - nie będzie bajzlu) theme/nazwa_thema/gfx/ a w pliku theme/nazwa_thema/index.php, theme/nazwa_thema/no_menu.php oraz theme/nazwa_thema/normal.php dopisz

gfx/favicon.ico">

(Tus Ka) #13

heh XD nie robiłam nic odczekałam prawie dzien i samo zadziałało :slight_smile: i dziekuje za pomoc :*