Witam,
tak jak w temacie. Co może być przyczyną…? GG i inne programy, które się łączyły z internetem pracują bardzo dobrze. Oprócz wymienionych… Co robić?
Witam,
tak jak w temacie. Co może być przyczyną…? GG i inne programy, które się łączyły z internetem pracują bardzo dobrze. Oprócz wymienionych… Co robić?
najpierw sprawdzić, czy firewall ich nie blokuje. Potem sprawdź jakie masz wtyczki (nie rozszerzenia) zainstalowane. Czy nie ma tam ask, dealio i innych toolbarów
Zmień DNS-y, najprawdopodobniej padły.
A po kolei jak to wszystko sprawdzić i ewentualnie naprawić? #-o
malamalutka , http://www.centrumxp.pl/WindowsXP/376,1 … z_DNS.aspx
Co do DNS możesz ustawić te:
208.67.222.222
208.67.220.220
Lub z Google:
8.8.8.8
8.8.4.4
Powodzenia. Daj znać czy pomogło, bo przyczyna może leżeć całkowicie gdzie indziej, ale równie dobrze to może rozwiązać sprawę.
#-o teraz to na drugim kompie pisze, że kabel sieciowy jest odłączony. A jest poprawnie podłączony, sprawdzałam kilka razy. Więc jakby nie było netu to i inne kompy by nie działały, tak? ![-o<
Wpisałam, tak jak zostało podane, i nadal jeden komputer nie łączy się z przeglądarkami…
malamalutka , używasz routera ? Jak tak to dns musisz ustawić na routerze.
Tak używam…
Tylko, że pojawia się problem jak mam to zrobić? Ustawiając na routerze, mogę odciąć wszystkie komputery od neta…tak?
Nie ,zmiana DNS nie odetnie Cie od neta ,może być wymagany restart routera Podaj model routera ,znajdę instrukcję i postaram się pomóc.
Konkretnie nie podam modelu, gdyż sama nie wiem jaki jest #-o Jakiś “edimax” I np też próbowałam Panel sterowania->narzędzia administracyjne->usługi->zapora systemu windows/Udostepnianie połaczenia internetowego-> na zatrzymaj. I też nic nie pomogło.
malamalutka , w ustawieniach kart sieciowych nic nie rób.Wróć do automatycznych ustawień DNS ,które zmieniłaś po odpowiedzi greh.
a) Zmiana DNS
Zaloguj się na router przez przegladarkę i szukaj ustawień typu Network Settings i Manually Set DNS(zaznacz)
Primary DNS: 8.8.8.8
Secondary DNS: 8.8.4.4
Zapisz będzie pewnie restart routera.
Lecz zanim zmienisz dns ,spróbuj zresetować ustawienia w panelu sterowania > opcje internetowe > zaawansowane i resetuj.
Ja mam po angielsku… Więc, Internet Options -> Advanced i … Reset, tak?
Tak.
Hm…ale z tego co pisze to kasuje wszelkie hasła i loginy oraz strony ulubione. Ale! Tylko w IE, który teraz ma w nawiasie (No Add-ons), a co z FF? Można jakoś zrobić ten reset by pozostały ulubione, hasła i loginy?
IE działa ,wyświetla strony ?
Można spróbować wyeksportować, a potem importować. Oczywiście mowa o ulubionych.
Hasła raczej niestety przepadną.
Niestety nadal nie. Może warto z mozillą popróbować…ale czego?
Poprzednia strona - patrzyłaś ,próbowałaś ?
Włącz rozszerzenia przeglądarki innych firm w Opcjach internetowych > Zaawansowane .No Add-ons powinno zniknąć.
Chyba trzeba próbować z DNS na routerze.
Tylko jak to włączyć? Jak nazywa się to co trzeba zaznaczyć? Próbowałam wszystkiego prócz z tym routerem z DNS.
Enable third-party browser extensions -lub coś w ten deseń.
– Dodane wtorek, 30 lis 2010, 20:23 –
Sprawdź też plik C:\Windows\System32\drivers\etc\>hosts< Otwórz>Notatnikiem .Jeżeli będzie wyglądał tak ,to jest ok:
jeżeli pod ostatnią linijką będą jakieś wpisy ,adresy ,to je usuń > zapisz