FF i IE nie otwieraja jednej strony


(Bekon241) #1

Witam!

Tak jak w temacie od jakiegoś czasu strasznie zwolnił mi internet podczas przeglądania stron na win7 x64 obie przeglądarki reagują tak samo i nie mogę dostać się na stronę http://listen.grooveshark.com/ jak widać wymaga Flasha i Javy wszytko mam na 2 komputerze otwiera się błyskawicznie internet jest udostępniony, ale wcześniej działał bez zarzutu sprawdziłem wszytko jest dobrze jedno co mnie martwi ze podczas instalacji imgburn niechcący władował mi się ASK na komputer zmieniłem keyword url w about:config mozilli i tak dalej ale pewnie coś zostało próbowałem sie połączyć ze strona przez serwis proxy.org ale to na nic wyświetliło ją ale źle i tylko jeden element bez Flash, czytałem o podobnym problemie już na tym forum ale tam polecono sprawdzić listę w katalogu windows\system32\drivers\etc\hosts u mnie sa tam właściwie blokowane strony umieszczone przez spybot tego adresu tam nie znalazłem wiec ok po wpisaniu w google grooveshark klikam na odnośnik przeglądarka pokazuje pasek postępu do polowy i cały czas pracuje bez końca IE wcale nie reaguje jak by linki były nie aktywne ląduje 2 sek i koniec, nie mam już pomysłu co jeszcze sprawdzić wirusów nie wiele skanowane dr web avira i defenderem windowsa 7 Fire Fox przeinstalowany a cale ustawienia i profil przeniosłem z kompa na którym strona działa bez skutku wiec to nie wina przeglądarek

proszę o pomoc bo już naprawdę nie wiem... na 2 kompie wszytko śmiga wykluczam wiec padnięcie serwera strony


(Jas Mo) #2

A jakiego antywirusa używasz -wyłącz go i zobacz czy się strona nie załaduje.

Wyłącz też spybota, jeśli go posiadasz i inne tego typu programy.


(Bekon241) #3

Hej

Używam darmowej Avira Antywirus, Spybot tylko na chwile zainstalowałem myślałem ze możne jakieś trojany itp. + zapora windowsa 7 zawsze szybko chodził internet 1 raz tego typu problem wiec pisze tutaj bo sam już nie mam pojęcia co jest przyczyna przeglądarki na pewno nie bo w obu na raz nie było by to samo próbowałem już na wyłączonych nadal to samo Dziękuje za pomoc, czekam na kolejne propozycje

EDIT:

tutaj log z OTL > KLIK Czekam na Waszą pomoc.


(jessica) #4

W logu nie ma żadnej infekcji, tak więc tu nie ma w czym pomagać.

Zrób zwykłe "Przywracanie Systemu" do jakiejś daty, gdy problemu jeszcze nie było.

Nie znam WIN 7, więc nie podam Ci szczegółowo, jak się takie "Przywracanie" robi na tym Systemie.


(szymonek760) #5

to jest podobnie jak w viście start wpisuje się przywracanie systemu i tam dalej nie wiem jak dalej tam jest bo mam wyłączone przywracanie systemu :x


(Bekon241) #6

Hej :slight_smile: no dobrze chyba nic mi nie zostało jak tylko to tak przywracanie w każdym jest podobne albo z punktu albo można z płyty, przywrócić cały Windows bez kasowania plików zobaczę jeśli mi się uda napisze o wszystkim. Dziękuje Jesi za fatygę i sprawdzenie loga, Szymanek i Tobie jeszcze się odezwę. :slight_smile:

Edit:

No i niestety chciałem naprawić system i win 7 wykrył że nie ma żadnych błędów a punkty przywracania były bardzo dawno wiec nic więcej nie udało mi się wymyślić :frowning: już naprawdę nie wiem co dalej. Jak Ktoś ma pomysł to słucham... :wink: