Fifa 12 nie chce sie włączyć

Witam. Nie działa mi ta fifa a próbowałem już wszystkiego :frowning:

Łukash mógłbyś napisać do mnie na gg: 34672865 bardzo Cię proszę bo już nie moge…

Witam! Mam podobny porblem jak reszta. Gra włacza się do samouczka i tam się już wyłacza. Prosze o pomoc z góry dziękuje. Próbowałem już wszystkiego i nic nie pomogło. Jeszcze raz z góry dziękuje! :cry:

Robilem wszystko! Nic nie pomoglo! Zglupialem!

[b__]Łukash odezwij się na gadu 11695876!

Chłopaki sorry ,ale ja już nie mam siły do FIFY …

Witam. Mam problem z fifa 12. Gra działała ale po pewnym czasie (pare sesji w sieci online) przestaa się uruchamiać. Zmieniłem plik replay0.bin na tylko do odczytu (zanim gra chodzila ok). O co teraz kaman? Proszę o pomoc.

Dodane 28.11.2011 (Pn) 14:52

Hehe Łukasz widze, że już opadłeś z sił :slight_smile: Gdybyś znalazł chwilę i odrobinę chęci będę wdzięczny.

Moje rozwiązanie które w końcu pomogło! :

Otwieramy foldery z grą FIFA 12\Game\fifasetup

oraz drugi folder Moje dokumenty\FIFA 12

otwieramy oba pliki ustawień w tych folderach czyli : fifasetup_default.ini oraz fifasetup.ini.

Zastępujemy całą ich treść wspólną treścią:

RESOLUTIONWIDTH = 800

RESOLUTIONHEIGHT = 600

ASPECTRATIO = 1.33333

RENDERINGQUALITY = 3

WAITFORVSYNC = 0

VOICECHAT = 0

Rozdzielczość 800x600 można oczywiście zmienić na własną, obsługiwaną przez naszą kartę graficzną.

Zapisujemy zmiany w plikach, odłączamy internet i uruchamiamy grę.

Mam nadzieję że i u Was zadziała :slight_smile:

Witam wszystkich, :smiley:

We środe kupiłem oryginalną grę Fifa 12 na PC.Instalacja przebiegła pomyślnie, lecz gra nie chciała się uruchomić. Poczytałem trochę o tym i pomogło mi zmienienie replay0 na “tylko do odczytu”. Gra się włacza, wybieram jezyk, ulubiona drużyne, poziom trudności. Po zrobieniu profilu(Agrado220), biegnie Rooney do piłki i gra się zacina całkowicie (choc słychac odgłosy kibiców) i zostaje tylko ctrl+alt+delete. Naaprawde nie wiem co o tym sądzić, gra jest w 100% oryginalna(kupiłem ją na allegro) :expressionless: Z poprzednimi Fifami nie miałem żadnego problemu (Fifa 06, 10, 11) :smiley: Komp mam naaaprawdę dobry:P Direct-x 11 i komp mam naprawde dobry. Naprawdę prosze o pomoc :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: Prosze pomóżcie co z tym fantem

Ja mam ten sam problem co poprzednik… Miałem na początku problem: gre mi wywalało po włączeniu, pomogło replay0.bin-tylko do odczytu. Teraz po wybraniu ulubionej druzyny i po stworzeniu profilu pojawia się, pytanie o zapis profilu, ponów nie działa, pozozstaje tylko anuluj lub kontynuuj bez zapisywania. Obojętnie co się wybierze pojawia się Rooney i gra się zacina… POMOCY BŁAGAM

a ja mam taki problem, ze po odpaleniu cracka tworzy sie crash- dump. chcialem sprubowac sposobu z notatnikiem z plikiem replay0.bin ale wchodze w moje dokumenty w folder FIFA12 a tu pusto. nie ma folderu instance0 . ktos wie o co chodzi? czegos nie zainstalowalem czy nie wiem pomocy tyle klopotu z ta fifa… ;/ probowalem rozwiazac problem innymi sposobami i nic nie pomaga. parametry komputera mam dobre spokojnie fifa odpali dodam ze mam windows 7. POMOCY ja chce w koncu zagrac w ta fife :frowning:

pozdrawiam

Mam podobnie, oryginalna Fifa 12 nie odpala się. Komputer spełnia parametry, gra instaluje się i nie uruchamia się. Konto użytkownika bez polskich czcionek, sterowniki karty najnowsze, directX zaktualizowany i nic !!

Człowiek wykłada 100 zł lub więcej (zależy od sklepu) i dostaje pasztet !!

Może to wymusi na decydentach firmy natychmiastowe rozwiązanie problemu ?! Inaczej będziemy się wkurzać i dłubać w ustawieniach, a tak naprawdę zapłaciliśmy niemałe pieniądze za WIELKI BUBEL !!

Do Łukash. Jeżeli możesz to weź napisz do mnie na gg 12075114. Fifa zacina mi się przy Rooneyu po założeniu profilu wczytuje się i nic, a tu na forum nie mogę już tego ogarnąć… Bardzo bym był wdzięczny jak byś napisał :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=Ipv1tctQ80U

polecam mi pomogło

Siemacie,

sorki, że odkopuje temat, ale też mam problem :evil:

Zrobiłem to co poradził Łukash:

ściagnałem regi i to pomogło - Gra się włacza, wybieram jezyk, ulubiona drużyne, poziom trudności, sprawdzanie połączenia. Przechodze do samouczka i crash :confused:

Chciałem pogmerać w zmianie replay0 na “tylko do odczytu” , ale to też nic nie dało.

Gdyby był ktoś w stanie pomóc byłbym wdzięczny (Można mnie też złapać pod gg 8786173)

Pozdrawiam

Ktoś już znalazł rozwiązanie na ten problem? Te co tu są na forum mi nie pomagają

tak ja mam rozwiązanie - zbiorowa skarga na ea za totalne olanie polskich użytkowników i klientów i potraktowanie ich jako maszynki do wyciągania pieniędzy…

kupiona przeze mnie fifa12 także nie chodziła - problemu nie udało się rozwiązać, w najlepszym przypadku ( zmiana flagi pliku na read only ) - dało się wejść do menu gry w rozdziałce 800x600… chyba musiałbym reinstalować system co niestety w moich warunkach nie wchodzi w grę ( parę sporych programów firmowych - pracuje jako programmer ), reklamowałem grę w sklepie - potraktowano mnie jak idiotę i… wymieniono płytkę… podczas gdy zgłaszałem, że całość instaluje się bez problemów tylko … nie uruchamia się… w końcu oddałem grę, zabrałem paragon ze sklepu i nie otrzymałem pieniędzy, jednym z argumentów przemądrzałej pani z empiku było, że gra wszystkim chodzi… jeśli jest ktoś zainteresowany wspólnym pismem np do uokik proszę o kontakt…

U mnie w ogóle nie widzi płyty po włożeniu do napędu. Gra jest oryginalna, dzisiaj kupiona. Co jest w ogóle z tą Fifą?

może po prostu za słaby komp :slight_smile:

Komputer jest dobry, to była wina napędu DVD, który nie czytał płyty. Musiałem kupić nowy.

Miałem ten sam problem z odpalaniem,wchodziło do loga Ea i wywalało do pulpitu,rozwiązanie jest takie,pomogło wielu osobom.

Wchodzimy w Dokumenty/FIFA 12/instance0/reply0.bin (PPM/właściwości/ Tylko do odczytu/ zastosuj)

Gra powinna już chodzić normalnie

dereza zrobiłem tak jak napisałeś ale potem zacina się gra przy Rooneyu i co dalej masz jakiś pomysł ??

Dodane 07.02.2012 (Wt) 2:26

Macie jakiś namiar do tego Łuksha??