No trudno ale któryś kolega wyżej napisał do EA bo ma taki sam problem może oni coś poradzą
Witam serdecznie,
Dziękujemy za kontakt z Centrum Pomocy Technicznej Electronic Arts.
W pierwszej kolejności proszę pobrać ze strony producenta http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx i zaktualizować sterowniki do karty graficznej.
Jeżeli problem nie ustąpi proszę wykonać następujący przegląd systemu:
- Grę zawsze należy instalować i grać przy wyłączonych zbędnych procesach (również należy spróbować zmienić ustawienia lub wyłączyć programy antywirusowe oraz zapory sieciowe, często są w nich ustawione zbyt wysokie zabezpieczenia i to powoduje problemy z grą)
Jeśli posiadasz system operacyjny Windows Vista, XP uruchom Menadżera zadań (Wciskając “Ctrl + Alt + Delete”) w zakładce APLIKACJE, wyłącz wszystkie uruchomione aplikacje (pojedynczo), natomiast w zakładce PROCESY wyłącz wszystkie procesy które nie są oznaczone jako SYSTEM, USŁUGA LOKALNA, USŁUGA SIECIOWA oraz procesy o nazwie Explorer.exe i TaskMgr.exe
UWAGA!: Komunikat: „OSTRZEŻENIE: Zakończenie procesu może przynieść niepożądane skutki, w tym również utratę danych i niestabilność systemu. Proces nie będzie miał szansy na zapisanie danych. Czy na pewno chcesz zakończyć?” - jest komunikatem ostrzegawczym Sytemu Windows, który jedyny informuje o ewentualnych konsekwencjach wyłączenia tego programu. Stabilność systemu (jeśli nie jest uszkodzony np. przez wirusa) może jedynie zakłócić wyłączenie procesu niezbędnego do jego funkcjonowania.
-
Proszę również pobrać ze strony producenta i zainstalować najnowsze sterowniki do karty graficznej. Proszę również regularnie pobierać aktualizacje MS Windows.
-
Również inne programy mogą zakłócać poprawne działanie gry:
Komputer, aby gra działała prawidłowo powinien być wolny od wirusów oraz programów typu spyware oraz adware. (np. darmowy antywirus: http://www.free-av.com/ , darmowe narzędzie do usuwania ad-ware: http://www.lavasoftusa.com/products/ad_aware_free.php , darmowy program do usuwania spyware: http://www.safer-networking.org/pl/mirrors/index.html )
Proszę również przeskanować rejestr systemu Windows programem do porządkowania rejestru np. http://www.eusing.com/Download/EFRCSetup.exe
O ile to nie rozwiąże problemu proszę dołączyć do kolejnego maila plik dxdiag,. Poniżej zamieszczam instrukcję jak go wygenerować:
Proszę kliknąć na START. W polu uruchom proszę wpisać komendę: dxdiag, proszę potwierdzić OK. Następnie proszę odczekać kilka chwil aż wszystkie informacje odnośnie systemu załadują się. Proszę je wszystkie zapisać klikając na “save all information” (wszystko zostanie zapisane w pliku tekstowym w wybranej lokalizacji) i wysłać w załączniku pod ten adres e-mailowy.
Pozdrawiam,
EA Centrum Pomocy.
Wklejam odpowiedż eksperta.
U mnie problem była chyba nieodnowiona licencja antyvira nie wiem czy to powinno mieć jakiś wpływ, ale po odnowieniu licencji gra smiga
To co napisał radio94juve, działa? Robił ktoś wszystko według instrukcji EA ? I czy to działa?
Ja właśnie sprawdzam
I co?
No u mnie niestety nie chodzi, a zrobiłem wszystko to co było napisane
Żal.
A więc tak borykałem się z takim samym problemem jak wy proponuję założyć nowe konto na kompie np. janek bez znaków polskich i stamtąd uruchomić fifę ja tak zrobiłem i wszystko było git
Łukash to jest naprawdę gość ! Niewiem jak zaradził problemowi bo pogrzebał troche w moim kompie przez Teamvievera i później fifa zaczęła działać. Wielki szacunek dla Niego.
mam taki sam problem jak Tiger47d3. Czy pomogła by reinstalacja windowsa?
Witam
Miałem ten sam błąd.
Jedyne co zrobiłem to zmieniłem plik instalacji gry. Zainstalowałem go w C:\program files , wcześniej zainstalowałem grę w folderze z polskimi znakami.
TERAZ DZIAŁA
witaj mam problem z fifa wszystko ladnie pieknie włączam mecz i sie wyłąćza po paru sekundach meczu zaznaczałem tylko do odczytu zmienilem konto administratora wpisalem FIFA i nic dalej nie chodzi mam najnowsze stery od karty i dx tez pozdrawiam
– Dodane 22.10.2011 (So) 17:25 –
GRA DZIAŁA I TO WSZYSTKO DZIĘKI ŁUKASH WIELKIE DZIĘKI
Ja mam ten sam problem. Tzn mam oryginał fife. Konto bez polskich znaków. Gra wylacza sie po kilku sekundach grania. czasami trwa to dluzej. Próbowałem ten trick z tylko do odczytu . Najnowsze stery do karty i dzwieku. Windows Xp . Gra śmiga na najwyższych tylko się wylącza i tworzy się znany fifa crashdump. Pomocy
– Dodane 23.10.2011 (N) 21:36 –
Mix1515 mam ten sam problem. Nie moge do Łukash wysłać wiadomości na priv bo ma zablokowane więc może napiszesz jak to zrobił?
Witam Wszystkich
Specjalnie założyłem konto aby podzielić się roziązaniem, które myslę znalazłem (po przeczytaniu wszystlich postów w/m) =D>
System xp zaktualizowany - piraci mogą zapomnieć o graniu
trzeba po prostu usunąć oba pliki ( w dokumentach i folderze gry), uruchomić gre wpisać swoje ustawienia, no i teraz to już tylko zależy od nas kiedy wyłączymy gre (ja wytrzymałem 12h)
Witam ponownie Po pierwsze - Łukash super gość. C) Do rzeczy. Mi fifa też wyłączała w trakcie meczu i robił się crash dump. Jednak po zainstalowaniu netframework 4 i dual core optimizer(do athlonów) gra śmiga. Mam nadzieje ze komus to pomoże
zainstalowałem fife 12. . . jak ja uruchamiam włącza się wszystko to co na początku i w pewniej chwili sie wyłączy …co mam zrobic??? pomóżcie mi prosze
Mam teraz nowego kompa z Windowsem 7. Zainstalowałem Fife i nie działa. Klikam ikonę od włączanai i nic. Z początku wyskakiał mi błąd. Poczytałme trochę i ściągnąłem dirctxa 9 błąd już nie wyskakuje ale fifa nadal się nie uruchamia. Proszę o pomoc.
Witam!
Posiadam Fifę 12 (pirata :/) i wszystko już jest ok ale potrzebuję klucza! Pomoże ktoś?
Do Gaara95
Mam XP ale miałem podobny problem.Pomogło zainstalowanie bibliotek netframework(główny folder gry FIFA 12->installer->dotnet->dotnet35sp1->redist->dotnet*35.
– Dodane 01.11.2011 (Wt) 13:57 –
Ja Ci pomogę,dając dobrą radę,kup sobie oryginalna grę ,jak robią cywilizowani ludzie.
Łukash prosze napisz na gg : 11168041 pilnie potrzebuje twojej pomocy.Dalem 100 zl za ta fife i nie moge se pograc…