Fifa 12 nie można uruchomić - Windows 7 64bit

Mam oryginalną Fife 12 i gdy po długim ściąganiu aktualizacji próbuje uruchomić grę . Otwiera mi się okno z polecaniami Graj , Ustawienia , Wyjdź . Klikam Graj i na ułamek sekundy otwiera się okno i znika . Co zrobić proszę o pomoc ?

Mój system to Windows 7 64bit

Nie wiem jak to jest w pełnej wersji gry, ale jak grałem w demo, to miałem identyczną sytuację przy podłączonym padzie. Gdy go odłączałem wszystko było OK :slight_smile:

nie mam podłączonego pada

Ustaw uruchamianie się fifa.exe jako admin, wejdż do moich dokumentów znajdź plik replay0 , usuń go i stwórz swój o identycznej nazwie i formacie i daj tylko do odczytu. Masz w nazwie konta w windowsie polskie znaki?

Mam polskie znaki , w moich dokumentach nie ma takiego pliku

Spróbuj utworzyć nowe konto adm bez pl znaków i tam odpalić.

w moje dokumenty/fifa 12 stwórz folder o nazwie instance0 a w nim pusty plik replay0.bin i daj mu tylko do odczytu

nadal to samo ;/

Lisse9 , Start i wpisz “regedit” > uruchom .Rozwiń HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer

I teraz nakliknij Shell Folders zrób zrzut ekranu klucza Personal ,jest w prawej części okna.

Następnie nakliknij User Shell Folders zrób zrzut ekranu klucza Personal ,również jest w prawej części okna.

Wstaw tu te zrzuty.

Nawet na koncie bez pl znaków? To dziwne, mi te rzeczu które napísałem pomogły i gra śmiga.

Masz zainstalowane directx, visual c itp?

To są te zrzuty z tego konta bez polskich znaków

1111yi.png

Dodane 08.10.2011 (So) 19:08

directx-a, visual jak by co mam

Lisse9 , Utwórz na dysku C folder o nazwie FIFA12 a w tym folderze folder o nazwie Save. Spróbujemy ze zmianą ścieżki do dokumentów :wink:

Pobierz i wypakuj na pulpit:

http://www63.zippyshare.com/v/34656779/file.html

Przed rozpoczęciem gry ,uruchom dwóklikiem plik Fifa > potwierdź dodanie do rejestru.

Uruchom grę.

Po zakończeniu gry uruchom plik Org > potwierdź.

Pliki są pod konto Lisse9 - niech nikt inny ich nie używa - chyba ,że umiesz je wyedytować właściwie

Chyba wszystko dobrze zrobiłem , ale nadal to samo ;/

Lisse9 , to zrób tak :

Wejdź do C:\FIFA12\przytrzymaj Shift i kliknij prawym na folder Save > wybierz opcję “kopiuj jako ścieżkę”

Otwórz regedit i kliknij na Shell Folders ,teraz kliknij prawym na Personal > modyfikuj > wklej ,usuń tylko znaki “” ,ma zostać sama ścieżka.

To samo zrób w User Shell Folders.

Odpal FIFE .

Hej wam… Mam ten sam problem… kierowałem sie powyższymi radami i nic… dalej to samo:( nie wiem o co chodzi bo dziesiatki najnowszych gier ściagalem i instalowalem i bylo ok… a teraz zainstalowałem FIFA12 i wyskakuje mi okienko: fifa.exe - błąd aplikacji Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b) kliknij przycisk ok aby zakończyć aplikację. I powiem, ze mam windows 7 ultimate 64bit, ramu 4gb, grafika 2gb, 4 rdzeniowy.

Dodane 08.10.2011 (So) 19:28

Do 3 linijki mam wszystko zrobione… ale nie rozumiem 4.

zrobiłem i znowu to samo .

Wielkie dzięki za chęci pomocy . I jak masz pomysły to proszę pisz nadal będę próbował do skutku , bo tak długo czekałem na fife 12 , a teraz nie mogę grać ;/

pako512 , FIFA 12 działa na 7 x64 :wink: kolega ma 7 x64 - fifa-nie-chce-sie-wlaczyc-t461480-75.html#p2931851 ,tylko trzeba zrobić to jak należy (lub nieco inaczej = ręcznie)

Odpal FIFE ?

Dodane sobota, 8 paź 2011, 19:33

Lisse9 , uruchom plik Org - przywróć oryginalne ustawienia…

Czy w folderze C\FIFA12\Save utworzyły się jakieś pliki/foldery ? Jeżeli tak to instance0\replay0.bin <- właściwości > zaznacz “Tylko do odczytu”

tak jest folder FIFA 12 a w nim tylko fifasetup

ej no… fifa 12 uruchamia sie i sie wylacza… co zrobic?

Łukash , i co dasz rade jeszcze coś wymyślić ? Może wstaw gdzieś te pliki co powinny być w moich dokumentach albo w save , których ja nie ma ?

Dodane 10.10.2011 (Pn) 17:31

Udało mi się i gram :smiley: Po licznych próbach reinstalacji gry i orgin w końcu gra działa

Można sprawdzić przed ściąganiem aktualizacji czy dział ::smiley:

Witam, mam problem z moją Fifa 12, otóż gdy włączam grę i wybieram język następnie tworzę swój profil i wybieram ulubiony zespół i wszystko zatwierdzam, później chwilkę się ładuję i nagle gra się wyłącza . A na dodatek muszę wybrać język angielski bym mógł to zrobić gdyż gdy wybiorę inny język np. polski to od razu mnie wywala do pulpitu .

Proszę o pomoc .