Fifa 12.Płynna gra na słabym sprzęcie?

Witam.Jestem posiadaczem FIFY 12 wraz z DLC UEFA EURO 2012.Mój sprzęt to:

*Windows 7 64 bit Ultimate

*Procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+, `2.0GHz

*Pamięć 2048 MB RAM

*Karta graficzna GeForce GT 430

I tu nasuwa się moje pytanie.Czy , a raczej Co zrobić aby FIFA 12 działała płynnie na moim sprzęcie ? Tutaj dołączam obrazek na którym są widoczne ustawienia , z kolei na których odpalam FIFE:

Z góry wielkie dzięki za odp.A i jeszcze jedno.Czy podziałał by taki trick , że zmieniłbym jakoś zgodność z dx11 na dx9 ?

gra działa na DX9

masz za słabą kartę graficzną musiał byś kupić nową

O karcie na razie mogę tylko pomarzyć … :slight_smile:

A co do FIFY. To nie da się tak pomajstrować tymi ustawieniami żeby nie trzeba było zmieniać na dx9 ? W zasadzie nie wiem czy to dużą różnicę robi dx9 a dx11… ale ,że się tak jeszcze spytam , to jak zmienić tą zgodność ??

kolego co ty masz z tym DX11 gdzie ci pisze że gra używa DX11

gra korzysta tylko z DX9 nie przełączysz bo nie ma na co, gra nie obsługuje DX11

a z tymi ustawieniami się już nic nie zrobi bo masz ustawione wszystko na minimum mniej już się nie da

To może napisze inaczej.Fifa 12 dziwnie na win XP działała normalnie , na minimalnych ale działała.Na win 7 gra na minimalnych laguje.Więc coś jest nie tak , prawda ?

o zmianie systemu nic nie pisałeś a ma to istotny wpływ to zmienia postać rzeczy wcześniej podałeś za mało informacji

na tak słabym sprzęcie to normalne że po zmianie systemu z XP na 7 gry chodzą gorzej system zajmuje więcej czasu procesora co powoduje lagi

rada to wrócić na XP

Dokładnie pchać się z takich sprzętem w W7 jeszcze x64 jakby to miało jakiś sens. Ściągnij jeszcze program Autoruns i wyrzuć wszystko co możliwe z zakładki Logon. Przed odpaleniem gry wyłącz antywira.

http://www.dobreprogramy.pl/AutoRuns,Pr … 13208.html

Na takim sprzęcie windows 7 chodzi super, jeszcze do niedawna korzystałem z komputera z takim procesorem i w7 i nie miałem żadnych problemów z samym systemem, natomiast w grach wydajność faktycznie spada w porównaniu do xp.

Jedyne rozsądne rozwiązania które poprawią wydajność to:

Mam Ci zrobić screena z zakładki logon? Jak nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd może wyłączyć wszystko.

64 bit na 2 gb ram dokupisz 2 gb żeby było 4 było by lepiej ale na ten sprzęt instalowałbym xp.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd, najnowsza wersja programu (11.70) faktycznie wyświetla tylko bezpieczne wpisy (chyba że odznaczone jest opcja hide windows entries).