I tu nasuwa się moje pytanie.Czy , a raczej Co zrobić aby FIFA 12 działała płynnie na moim sprzęcie ? Tutaj dołączam obrazek na którym są widoczne ustawienia , z kolei na których odpalam FIFE:
A co do FIFY. To nie da się tak pomajstrować tymi ustawieniami żeby nie trzeba było zmieniać na dx9 ? W zasadzie nie wiem czy to dużą różnicę robi dx9 a dx11… ale ,że się tak jeszcze spytam , to jak zmienić tą zgodność ??
To może napisze inaczej.Fifa 12 dziwnie na win XP działała normalnie , na minimalnych ale działała.Na win 7 gra na minimalnych laguje.Więc coś jest nie tak , prawda ?
Dokładnie pchać się z takich sprzętem w W7 jeszcze x64 jakby to miało jakiś sens. Ściągnij jeszcze program Autoruns i wyrzuć wszystko co możliwe z zakładki Logon. Przed odpaleniem gry wyłącz antywira.
Na takim sprzęcie windows 7 chodzi super, jeszcze do niedawna korzystałem z komputera z takim procesorem i w7 i nie miałem żadnych problemów z samym systemem, natomiast w grach wydajność faktycznie spada w porównaniu do xp.
Jedyne rozsądne rozwiązania które poprawią wydajność to:
Przepraszam za wprowadzenie w błąd, najnowsza wersja programu (11.70) faktycznie wyświetla tylko bezpieczne wpisy (chyba że odznaczone jest opcja hide windows entries).