Fifa 14 płynność

Może mi ktoś doradzić co się dzieje, bo grałem ponad rok w fife i super wszystko chodziło na max. 1920x1080, jakość renderowania wysoka, msaa x4, liczba klatek bez ograniczeń, włączona synchronizacja pionowa. Teraz kiedy włączam mecz to dział płynnie przez 5 sek i 1 sek rwie i tak w kółko. Około miesiąca temu też miałem podobny przypadek, ale jakoś z niewiadomych przyczyn przeszło. Pamiętam, że wtedy aktualizowałem sterowniki, teraz też to zrobiłem i wróciłem do starych, znowu do nowych i dalej to samo. Próbowałem sobie przypomnieć co takiego robiłem na komp., że miało na to wpływ, ale nic. Rwania nie ma jeśli wyłączę synchronizacje pionową, ale wtedy gra nie jest taki idealnie płynna jak właśnie z sychronizacją, bo tak zawsze grałem, a teraz się nie da. Co to do cholery jest?

Mój komp. to i7, 16 gb ram, gtx660 z 2gb i druga karta intela.

Zaraz po wyściu z gry mam temp:

To jest PC czy laptop? Bo jeżeli laptop to spójrz na temp. i7 to dla laptopa niezła grzałka :smiley:

Reinstalka gry, dodatkowo spróbuj ograniczenie do 60 fpsów

laptop, ale temp. są w porządku  http://forum.benchmark.pl/topic/145577-i7-temperatury/

zlokalizowałem usterkę, dzieje się tak gdy jest podpięty kabel hdmi, co to może być? zawsze grałem na tv, a teraz zacinki, po odpięciu kabla na laptopie działa wszystko ok