Fifa 18 wyłącza się po rozegraniu meczu

Witam Wszystkich Serdecznie,

Mam pewien problem. Po zakończeniu meczu w trybie menadżera, fifa się zwiesza na ok. 2 sekundy i wyrzuca do pulpitu bez żadnego błędu.
Wszystko się to zaczęło po ponownej instalacji windowsa. Ze 3 razy instalowałem na nowo fifę, a naprawiałem poprzez Origin ze 100. Niestety nic to nie daje.
Przed nową instalacją windowsa było wszystko w miarę w porządku.

Mój sprzęt:
Procesor: Intel Core i5-8250U
Pamięć RAM: 8GB
Dysk: 1TB
Grafika: Nvidia Geforce MX150
Windows 10 Home

Rzeczy jakie robiłem i niestety nie pomogły:

• Uruchamiałem origina oraz fifę jako administrator
  • kilkukrotne instalowanie na nowo fify oraz naprawa jej
  • instalowałem te pliczki microsoft visual c++
  • gdzieś na forum widziałem żeby bawić się w rejestrze. Niby to miało pomóc, niestety w moim przypadku nic to nie dało
  • wyłączałem za każdym razem antywirusa
  • czyściłem pliki rejestru programem ccleaner - nie wiem czy miałoby to jakiś związek
  • uruchamiałem fifę oraz origina w trybie zgodności z windows 7
  • różne zapory też mam powyłączane (bywało, że co jakiś czas zapory sieci mi się włączały same i nie mogłem wtedy w ogóle fify włączyć)
  • uruchamianie fify na najmniejszych detalach
  • bawienie się w ustawieniach nvidia w celu ustawienia jak najlepszej wydajności

Niestety żadna z tych rzeczy nie pomogła.

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Pozdrawiam Serdecznie!

To wygląda jak problemy z zapisaniem stanu. Próbowałeś wykasować zapisy gry (przenieść je w inne miejsce)? Może sejwy się uszkodziły. Błędy dysku twardego można podejrzewać w dalszej kolejności.

Patrzyłem, ale też nic. To wszystko wygląda dość głupio. Zapomniałem dodać, że wczoraj sobie normalnie grałem, zapisałem, wyłączyłem fifę, później lapka. Dziś chcę pograć (w międzyczasie nic nie robiłem na laptopie) i ten błąd…
Usuwałem savy, grałem od nowa lecz za każdym razem ten sam problem

Z innymi grami/programami nie masz problemów?

No właśnie nie mam