Film na YouTube nie odtwarza dźwięku


(DarthVader3105) #1

Witam

Problem jest taki: każdy inny film mi działa normalnie, tylko akurat jeden konkretny jest bez dźwięku, a u innych dźwięk jest normalnie. Flash Player i przeglądarka aktualne, nie widać żeby była jakaś aktualizacja sterowników dźwięku. Jaka może być przyczyna i jak to naprawić?


(Cedar) #2

Ten film to tajemnica? Jak mamy Ci pomóc jeśli nie możemy tego sami sprawdzić?


(MrBeckham666) #3

sprawdz na slimjet palemoon czy vivaldi :slight_smile: jak jest to samo to podejrzewam że ten film jest po prostu skopany :smiley:


(DarthVader3105) #4

Spk, jakoś mi wypadło.

https://www.youtube.com/watch?v=KaIFM5d4qds&index=18&list=PL_k1YAvuKxVhkY2q5A-_a6niBWRR0_oz7

 


(Bogdan_G) #5

Odtwarza się z dźwiękiem w Firefox. Sprawdziłem we właściwościach pobranego pliku w smplayer. Zastosowany kodek audio  ffaac - FFmpegAAC (MPEG-2/MPEG-4 Audio) [aac]. To film mp4 H264. Ustawienia jakiegoś programu blokują, albo jakaś niekumata przeglądarka, czy problem z kodekami.


(DarthVader3105) #6

Hmm… kodeków chyba nie mam. Zainstaluję i zobaczę. :slight_smile:

Po instalacji kodeków w Chrome nie działało, ale włączyłem w MS Edge i działa :smiley: Ale co z Chrome w takim razie?


(Bogdan_G) #7

Ludzie dzielą się na Chrome i… Wczytuj się w odrębne zdania. Są też filmy, z którymi FF ma problem. http://www.greece.org/genocide/quotes/p-mov-smyrna-5.html

Wybór zawsze należy do Ciebie. SlimJet w ustawieniach zaznaczyć korzystanie z NPAPI - bardzo ładnie wyświetla Twój film i dźwiękowo…