Film .nrg na dvd

mam film w formacie .nrg i chciałem go nagrać na płytę i odtwarzać na zwykłym dvd. i tu moje pytanie czy jak nagram go normalnie przez nero to dvd normalnie to odczyta?

Raczej .nrg DVD nie odtworzy. Prędzej .avi czy .mpg, a jaki model masz DVD ?

to jest zwykłe dvd ale czytałem że .nrg jest to obraz płyty dvd a format .nrg to format nero

musisz ten plik nagrać na płytę w nero lub alcoholu (wybierz opcje ‘nagraj obraz’)

Wewntualnie możesz zamontowac ten obraz w emulatorze (deamon tools lub alcohol)

czyli jak mam to dodać do nagrania na płytę w nero i normalnie nagrać jak każdą inną płytę czy mam to nagrać jako obraz czyli z rozszerzeniem iso

Re6PLCS jeszcze jeden taki post i ban -nie spamuj!

Jeśli masz zainstalowany program Nero - po prostu dwa razy kliknij lewym klawiszem myszy w plik z rozszerzeniem .nrg, a nero nagra właściwe pliki na płytę. Pytanie, jakie pliki są zapisane w obrazie .nrg… tego się nie dowiesz, dopóki nie nagrasz:P Pytanie drugie, czy Twój odtwarzacz DVD radzi sobie z plikami w formacie DivX…; tak czy inaczej - dwuklik w .nrg i musisz nagrać płytę, inaczej tego nie sprawdzisz.

tam jest plik dvd w tym .nrg dobra wieczorem nagram i zobaczę co z tego wyjdzie :smiley:

Jeśli masz pewność, że w .nrg jest zapisany obraz płyty DVD, to dwuklik w plik .nrg i nagranie płyty załatwi sprawę. Powodzenia.