Mam film w rozdzielczości HD dość spora bo aż 1920x1080.
Format to WMV.
Jeśli chodzi o obraz:
Szybkość danych 7997 kb/s
Rozmiar próbki wideo 24 bitów
Dźwięk:
Szybkość Transmisji danych: 8253 kb/s
Rozmiar próbki audio: 16 bitów
Stereo - 48 kHz.
Jak w temacie, obraz się tnie. Czy są potrzebne jakieś dodatkowe kodeki i programy do odtwarzania Video aby obejrzeć sobie ten film?
Aktualnie posiadam K-Lite Codec Pack a filmy odtwarzam w Media Player Classic ponieważ ten układ przez bardzo długi okres czasu mi odpowiadał i odpowiada.
Możesz spróbować uruchomić ten film przy pomocy KMPlayer (http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& … 2.9.3.1430) – mój laptop też teoretycznie nie spełnia wymagań dla filmów HD (Acer Aspire 5024: Turion 64 ML-34 @ 1800MHz, ATI Mobility Radon X700, 2GB RAM…), w większości odtwarzaczy faktycznie jest tragedia (filmy się tną, obraz nie nadąża za dźwiękiem), a dzięki temu odtwarzaczowi chodzą płynnie i bez jakichkolwiek przycięć. Przetestuj, może będzie OK.
Aha, wszystko jasne, komp za słaby Ja go używam jak najwięcej codziennie do słuchania muzyki, surfowania po internecie i od czasu do czasu żeby sobie jakiś film obejrzeć. Nie myślę nad rozbudową lecz kupnem nowego, więc jak będę miał zamiar kupić w końcu nowy sprzęt to zgłoszę się do Was o poradę.