Film z YT, Prawda czy Fikcja?

To co jest na filmiku, to realne czy fikcja?

Są 2 możliwości: magnesy długo nie pociągną, albo jeden to bateria :slight_smile:

Jasne że realne. Nawet nie musisz mieć magnesów - wystarczy wyjść z wiatraczkiem na dwór w pochmurny dzień (nie przejmuj się wiatrem) - chmury działając jak dodatkowy filtr wpłyną pozytywnie na przyspieszenie szybkich jonów emitowanych przez Słońce, a te spowodują wygenerowanie wystarczającej ilości energii by zakręcić wiatraczkiem …

Wszystko to szczera prawda:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Perpetum_mobile

Super, że udało się po tylu stuleciach poszukiwań.

Gość to znany “troll youtubowy”.

Jak można być tak naiwnym,żeby w takie bzdury wierzyć.

@galy1

Spoko

ale uzasadnij matematyczno fizycznie dlaczego to jest nie możliwe i wtedy będziesz Góru

Po co mamy “my” to udowadniać skoro wiadomo od dawna, że perpetuum mobile nie ma prawa działać i od wielu lat udowadniają to najwięksi uczeni świata.

Podstawowe uzasadnienia są podane w Wikipedii (link powyżej)

Chociaż… jest jeden wyjątek… http://demotywatory.pl/4003014

@Cedar

To chyba jak by działało to i tak nie est ta maszyną.

A napisałem tak bo ktoś coś nazwał bzdura bez uzasadnienia, tak to każdy może napisać, bez wiedzy itp.

Ps: Jak dotąd historia uczy ze nawiet najwięksi nie są nie omylni. Porównaj se dziedziny nauki z lat 70 80, a dziś zmieniło się coś czy dalej są takie same teorie sugestie itp. ??

To ja do szklanki naleje wodę,od oprawki z żarówka będą biegły przewody które po dotknięciu do szklanki spowodują świecenie żarówki.W to także byś uwierzył ze jest to możliwe ??

@galy1

Nie ośmieszaj się. Powiedziałem ze jak na taki temat masz coś do powiedzenia to uzasadnij to jakaś wiedza na tak lub nie, gdybać to se każdy może.

Gdybym taka posiadał i umiał to wyjaśnić to bym nie musiał się pytać innych.

@cholinex - podstawowe uzasadnienie: prawa fizyki (z II zasadą termodynamiki na czela) które jak na razie obowiązują w naszym wymiarze. Sztuczka swoją drogą jak widać robi spore wrażenie na tych, którzy spali na lekcjach fizyki…

Gdyby to była prawda to można by zbudować coś podobnego ale np. 1000 razy większego i wytwarzać prąd.

Już kiedyś oglądałem, mała bateryjka bierze w tym udział o ile dobrze pamiętam, zauważ, że całość startuje kiedy przykłada magnes akurat tam gdzie kończą się przewody.

@Veers

i jest jakieś uzasadnienie i jest OK

@eddie71

Cos co działa w małym wymiarze nie musi w wielkim, to nie takie proste żeby coś powiększyć 1000 krotnie.

Chodziło mi o zobrazowanie możliwości.

Jeśli się nawet nie da do takich rozmiarów to można połączyć takich tysiąc silniczków.

Jeżeli jeden silniczek daje taką energię to można to zwielokrotnić, ale oczywiście w przypadku tego filmu mamy do czynienia z fantazjowaniem.

@cholinex

Znajomy znajomego odkrył, że jak wsadzisz laptopa posmarowanego masłem do mikrofalówki to się naładuje. Nie wiem czy to prawda. Może ktoś udowodnić, że nie?

Podobno działa to trochę tak jak samochody na bańki mydlane.

Nie pisz mu takich rzeczy,bo on jeszcze w to uwierzy :lol: :smiley:

@galy1

I jak sprawdziłeś. :stuck_out_tongue:

Cholinex ja nie zadaję pytań na poziomie szkoły a jeżeli chcesz cuda to ci ujawnię pewną tajemnicę że dzięki cytrynie,żaróweczka będzie świeciła.

PS.Każdy szczęściu dzisiaj dopomoże każdy wygrać może,czarna karta przegrywa czerwona wygrywa.Raz,dwa,trzy wygrasz dziś ty !!