Filmik-prezentacja w formacie 1920x1080

witam,

mam do wykonania filmik-prezentacje w formacie 1920x1080.

filmik ma byc pokazany na telewizorze wlasnie w formacie 1920x1080. ma on sie skladac z kilkunastu zdjec z efektem przejscia (przewracanie kartki).

w jakim programie moge wykonac taki filmik i w jakim formacie mam go zapisac aby sie poprawnie wyswietlal na telewizorze ?

prosze o porade. dodam ze filmik chcialbym wrzucic na usb a nastepnie odtwarzac w kolko na telewizorze.

np. windows movie maker

Po zrobieniu filmu robisz ZAPISZ FILM > Standard HD 1080p

Polecam ten programik: http://www.dobreprogramy.pl/DVD-slidesh … 28003.html

Następny do wróżki… :roll:

Żeby mieć pewność, trzeba znać model telewizora.

movie maker z tego co widze nie obsluguje 16:9 i max rozmiar to 720x576

to musi sie pokazywac na calej powierzchni ekranu. nie moze byc czarnych czesci na gorze/dol lub po lewej/prawej stronie

edit: dvd slideshow gui pokazuje mi taki komunikat po zaimportowaniu kilku zdjec jpg gdy klikam prawym aby zeedytowac czas klatki i przejscie

ps. czy w tym programie jest efekt przejscia przewracanie strony od prawego dolnego rogu do lewego gornego ? tylko ten efekt mnie interesuje ?

cubsonart ,

Rejestrując się na niniejszym forum zobowiązałeś się przestrzegać jego regulaminu. Niestety, w tym momencie łamiesz go ponieważ nie używasz polskich znaczków (ą, ę, ź, ż, ć, ó, ł, ń). Proszę więc o poprawienie wszystkich swoich postów w tym temacie pod kątem polskich znaczków, przy użyciu przycisku zmien.gif