Filmy 3D z laptopa na tv kablem VGA

Witam , jest możliwość podłączenia laptopa( VGA ) z tv 3D w taki sposób by możliwe było oglądanie filmów 3D ? 

Nie, nie ma takiej możliwości, taki obraz musi być przesyłany cyfrowo z odpowiedniego urządzenia, by telewizor odpowiednio ten sygnał zinterpretował.

Oczywiście, że można pod warunkiem, że planujesz oglądać filmy sbs lub under-below.

Ustawiasz rozdzielczość obrazu na TV 1920x1080, puszczasz film na pełnym ekranie i załączasz w TV odpowiedni tryb 3D na pilocie. Efekt będzie niemal identyczny jak w przypadku podłączenia po HDMI (przy dobrym kablu VGA).

Jedynie przy telewizorze korzystającym z technologii aktywnej (okulary migawkowe) nie będzie możliwe wyświetlenie obrazu 3D składającego się z dwóch obrazów fullHD (np. z BlueRay’a 3D).

Niektóre telewizory LG mają opcję konwersji 2D/3D i to zadziała z każdym źródłem sygnału. Nie jest to pełne 3D. Okulary są pasywne, polaryzacyjne . Innym rozwiązaniem, żeby odtworzyć film 3D jest uruchomienie go przez odtwarzacz wbudowany w soft telewizora z zewnętrznego napędu USB lub dysku sieciowego. Oczywiście wszystko zależy od wyposażenia i funkcji telewizora. Mój monitor z podpisu (brak Smart TV), podpięty po HDMI (przewód v 1.4 LAN)  widzi zewnętrzny dysk USB 3.0 podpięty pod kompa, ale tylko pierwszą partycję. Potrafi odtworzyć z niego pliki multimedialne we wszystkich obsługiwanych formatach. Filmów 3D akurat nie testowałem, ale powinny śmigać.