Filmy DVD na laptopie - przerywa dźwięk

Witam,

Po zainstalowaniu niedawno Systemu Windows XP Home SP3, oraz wszystkich kodeków (mam na myśli pakiet ACE…), podczas odtwarzania płyt DVD z filmami , przerywa mi dźwięk. To samo dzieje się na innym komputerze, z tym samym systemem i kodekami.

FIlmy w wersji DIVX/rmvb działają wyśmienicie.

Czy możecie w jakiś sposób pomóc??

Podejrzewam ,ze problem tkwi w konfiguracji kodeków … mam dla Ciebie propozycję .Ściągnij i zainstaluj The KMPlayer 2.9.4

KMPlayer to bezpłatny uniwersalny odtwarzacz plików multimedialnych (odtwarza m.in: VCD, DVD, AVI, MKV, Ogg Theora, OGM, 3GP, MPEG-1/2/4, WMV, RealMedia i QuickTime). Występuje w wielu językach, w tym polskim. Większość wymaganych kodeków i filtrów do odtwarzania jest “wbudowana” w odtwarzacz, dzięki czemu nie trzeba dodatkowo ich instalować w systemie. Poza tym KMPlayer wyróżnia się dużą ilością opcji konfiguracyjnych oraz sporą ilością filtrów poprawiających jakość wyświetlanego obrazu. Jak większość konkurencyjnych odtwarzaczy KMPlayer nie ma problemów z wyświetlaniem napisów w formatach tekstowych, wspiera obsługę skórek oraz posiada edytor playlisty.

Kodeki które posiadasz na kompie wcześniej odinstaluj ,a rejestr systemowy przeczyść CCleaner-em

http://kodek.info/kmplayer.php - tutaj więcej na ten temat + objaśnienia funkcji

Ok, dzięki, sprawdzę zaraz…

Dodane 14.03.2010 (N) 12:10

Faktycznie!

Udało się przez instalację KMplayera…

Znowu działają DVD:-)

Dziękuję i pozdrawiam,

HOWARD