Filmy na YouTube się przycinają


(Maniootek) #1

Wszystko pięknie, filmiki z youtube już działają tylko ścinają :confused: Sprzęt nie jest najgorszy bo to 1GHz i 512 Ramu. Może instalacja jakiś sterowników do grafiki by pomogła? Co sądzicie?


(Maniootek) #2

Procesor to AMD Geode NX1500 1GHz, mam zainstalowany fluxbox.


(Rlk120) #3

Sprawdź jakiego masz xorga, mi pomógł downgrade do 1.10.4, na nowszych też ścinały się filmy.


(saturno) #4
  1. Czy na pewno używany jest flash, a nie np. gnash?

  2. Instalacja jakiś sterowników do grafiki może by i pomogła pod warunkiem, że podałbyś jaką masz kartę i z jakich sterowników korzystasz (pomijam już fakt, że problem wydajności akceleracji 3d nadaje się już na inny wątek).


(marcin82) #5

Ppodaj w takim razie jeszcze wynik polecenia:

lspci -k | grep -A2 VGA

(Maniootek) #6
root@debian:~# lspci -k | grep -A2 VGA

01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter

        Subsystem: Silicon Integrated Systems [SiS] [M]661xX/[M]741[GX]/[M]760 PCI/AGP VGA Adapter

(roobal) #7

maniootek , na przyszłość - nowy problem = nowy wątek.

Posty wydzielone z tematu instalacja-pakietu-flashplugin-nonfree-t486517.html

Sprzęt może i nienajgorszy, ale wynia z tego, że nie spełnia wymagań :arrow: https://www.adobe.com/pl/special/produc ... ystemreqs/

Minimalne wymagania dla rozdzielczości 480p :arrow: https://www.adobe.com/pl/special/produc ... ecommended

Pozdrawiam!