Filmy problem z odtwarzaniem

Od kiedy mam Windows 7 filmy w innych playerach od windows media player (on wszystkich nie obsluguję) dziwnie działają troszkę się zacinają jak cofnę lekko to jest co innego w tej samej sekundzie niż co było przed chwilą trochę się zacina, ale sterowniki wiem że instalowałem. Wczoraj programem fraps nagrałem filmik z lotu w Flight simulator 2004, zacząłem go przerabiać w Camtasia studio 6 ale po odtworzeniu tam to to czego nie było widać przedtem bo się zacięło to tutaj się wtedy odcina a jak otwieram w windows media player to tak się nie dzieję kompletnie nie wiem o co może chodzić?

Pewnie brakuje ci kodeków.

A ja napisałem sterowniki, chodziło mi o kodeki. Ale może jakieś złe instaluję mógłbyś podać jakiegoś linka do pobrania tylko powiedz jakie informacje ci podać.

Spróbuj k-lite codec pack http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec … 13137.html a jak nie to zainstaluj gom playera. Jak gom nie będzie miał odpowiednich kodeków, to sam pobierze. U mnie właśnie tak było bo tak się składa, że też mam windows 7 :stuck_out_tongue: Ale ja proponuje gom playera.

Ok pobiera się, ale gom player nie zrobi nic z camtasia studio. Jak zainstaluje (kodeki) to powiadomię o efektach. Mam nadzieje że to naprawi camtasie

dawid98 ,

Poczytaj Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Całe g… to dało, posiadam już kodeki matroske i to i tak dalej to samo… . :evil: Masz może inne pomysły albo ktoś inny z forum ? :expressionless:

Witam!

Możliwe że zainstalowałeś mnóstwo różnych kodeków i jest bałagan. Spróbuj odinstalować je wszystkie! Proponuję Ci zainstalować ten program:

http://www.dobreprogramy.pl/The-KMPlaye … 12538.html

Posiadam już ten program i ten problem się powtarza, przypominam że zależy mi też żeby camtasia też działała tak jak należy ponieważ chciałbym obrobić nagranie. Kodeków mam z 2 matroska i ten nowy. Bawiłem się troche - odinstalowałem matroske i został tylko ten nowy ale jeszcze gorzej było, więc przywróciłem matroske i ten nowy i dalej jest tak samo bez zmian ;/

A Camtasia Studio instaluje swoje kodeki? Dalej będę się upierał :smiley: że masz bałagan z kodekami(nic innego mi nie przychodzi do głowy). Powiem Ci tak, odinstaluj wszystkie(WSZYSTKIE) kodeki i program Camtasia Studio i KMPlayer. Wyczyść rejestr np: http://www.dobreprogramy.pl/jv-PowerToo … 13143.html i zainstaluj Camtasia Studio.

Nie no nie instaluje, mam tylko 2 kodeki jak je odinstaluje to pamiętam jak było jak włączyłem film to w ogóle dopiero CO 5 minut się ładował może bez przesady, ale w każdym razie no spróbuję co mi zależy. Co do tego wyczyszczenia rejestru to nigdy tego nie robiłem ale ok.

Bardzo prosty w obsłudze. Jak go zainstalujesz wystarczy że klikniesz w ikonke z podpisem"Czyszczenie rejestru" później klikasz na"Rozpocznij" jak skończy to w lewym górnym rogu na"Wybierz" i “Wszystkie” później prawy dolny róg “Napraw” i"OK". A jak Camtasia Studio nie instaluje kodeków to zainstaluj KMPlayer-a.

inne to znaczy jakie?

Chciałem edytować ten post ale miałem problemy z internetem, nieważne zrobiłem to co kazałeś z tym usuwaniem kodeków itp. i ZNOWU tak samo jest. Camtasia dalej mniej więcej tak samo działa jak działała z kodekami (nie polepszyło się). A ty wiesz do czego jest Camtasia studio? Tam się przerabia filmiki, to taki Windows move maker. A nie ogląda filmy owszem ogląda ale podczas przerabiania (podgląd taki). A sprawdzę tego KMplayer-a teraz gdy nie mam kodeków.

Dodane 27.02.2010 (So) 17:30

W KMplayer nic nowego jest filmik jest po paru minutach cofnę w miejsce gdzie byłem bo trzymam myszkę i co innego, jak postacie mówią to ruch ust nie pasuje do słów. Zawsze się instalowało kodeki i było a teraz i jeszcze jak oglądam z parę minut w kmplayer to nagle mi dźwięk znika i muszę przesunąć lekko suwaczek co jest uciążliwe, wcześniej też tak było. Ale nie zapominajmy o Camtasia studio.

To ja już nie wiem:(

“A ty wiesz do czego jest Camtasia studio? Tam się przerabia filmiki, to taki Windows move maker. A nie ogląda filmy owszem ogląda ale podczas przerabiania (podgląd taki). A sprawdzę tego KMplayer-a teraz gdy nie mam kodeków.”

Wiem do czego jest ten program, chodziło mi o to że jak zainstalujesz KMPlayer-a to zainstaluje kodeki!

Jak nikt na tym forum nie wpadnie na dobry pomysł to zostaje Ci zrobienie reinstalacji systemu! A jaki ty masz sprzęt?

Niby po co? :x

Porządek zrób w systemie, bo na moje oko to bałagan jak nic,

Odinstaluj WSZYSTKIE kodeki, zbedne programy, porządnie wyczyść rejestr po odinstalowaniu, tu polecam Cclaner

Zainstaluj jak ktoś już napisał to: http://www.dobreprogramy.pl/KLite-Codec … 13137.html ale spróbuj użyć odtwarzacza zawartego w tej paczce

Koledzy, system był instalowany pół roku temu, może wcześniej (jakoś tak). Więc jak mogę mieć zawalony nie instaluje jak leci wszystkich programów :evil:

Ale wnioskuje że, wypowiedzi poprzedników nie czytałeś bo już to robiłem tylko innym programem. Nie mam zbędnych programów.

Dodane 28.02.2010 (N) 9:48

Ten odtwarzacz od tych kodeków jeszcze gorzej działa od KMplayer`a. W ogóle oglądać nie idzie stoi to samo przez cały film ale dźwięk idzie. Ten plik co testuje, co tak działa nienormalnie jest w formacie .mkv a plik do camtasi .avi

To co ja wywnioskowałem zachowam dla siebie, ale zwróć uwagę że program który został Ci polecony (jv16 PowerTools) doczyszczenia rejestru nie jest pod Windows 7

Jakie teraz masz wnioski ?

Do obróbki wideo pod Win 7 też użyłbym czegoś innego

Camtasia studio działa pod Windows 7 i zresztą to jest najlepszy program jak dla mnie. Ale pojawia się ten problem, chyba że znasz inny do zaproponowania. Jv16… uruchamia się i naprawia niby ten rejestr, i działa. Chyba że sobie tylko chodzi i nic więcej. Może ktoś jest jeszcze kto wie jak rozwiązać ten problem.

Dodane 04.03.2010 (Cz) 16:02

Na pewno ktoś ma jakiś pomysł.