Filmy sie zacinaja - Problem


(Aska00704) #1

Mam nastepujacy problem. Otóż gdy właczam jaki kolwiek dilm w formatach rmvb, avi czy dvd, niezaleznie od formatu filmy sie zacinaja. Nieraz jest tak ze obraz plynie raz szybko, raz wolno i znowu przyspiesza i tak przez caly film! To jest denerwujace. A w niektorych filmach zacinaja sie i chwila przerwy ok 2 s i dalej plynie i za chwile znowu obraz sie zatrzymuje. Kodeki ktore mam zainstalowane to: klcodec367beta (bo w nowszej wersi klcodec chodza jeszcze gorzej) i realat160. Nic wiecej. Probowalam roznymi odtwarzaczami m.in. AllPlayer, KMP, SMPlayer, SubEdit i Media Player Classik. No i wszedzie dzieje sie to samo. W jednym gorzej w drugim lepiej. Ale nie za bardzo da sie ogladac. Moze kompa nie mam najnowszego ale na moim drugim kompie wszytsko chodzi jak nalezy a jest duuuzooo starszy i ma gorsza karte graficzna. no nie wiem co to moze byc. Probowalam wszystkiego. przeinstalowywalam kodeki, sterowniki, odtwarzacze (wczesniej oczywiscie usuwalam poprzednie), czyscilam rejestr. moze ktos mial podobny problem i potrafi mi pomoc?


(Rafal Odb) #2

jakie masz kodeki nowe stare przeinstaluj program na jakim oglądasz filmy, program też przeinstaluj po próbuj morze się uda a jak nie to format :wink: :wink: :stuck_out_tongue:


(Morphdreamer) #3

Spróbuj zamiast K-Lite zainstalować FFdshow (jest na wortalu) i do tego RealAlternative stąd: http://free-codecs.com/download/Real_Alternative.htm

Bardziej jednak prawdopodobne jest, że to jakiś wirus. Wklej loga z HijackThis w dziale Bezpieczeństwo.


(Onimusza666) #4

moim skromnym zdaniem to pamięć(kości)na moim starym kompie miałem pamięci mało znanej firmy 533dual które nie chciały pracować w dualu restartował mi się komp na wymagających grach i przeważnie filmach dvx. w nowym kompie mam markowe kości patriot dual pc800 i nie mam tych problemów dlatego stawiam na tę przyczynę(choć mogę się mylić)


(Lukaszk 89) #5

A czy komp Ci ogólnie nie zwolił?

Podaj jego config + zasilacz(moc i marka).

Odinstaluj wszystkie kodeki.Przeczyść rejestr.

Zainstaluj http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=301&FFDShow+20080617 + http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2613&BESTplayer+2.04.

U mnie przynajmniej nie ma z tym problemów, a komp też do nowych nie należy...


(Aska00704) #6

Zasilacz to:

FEEL SWITCHING POWER SUPPLY

MODEL: LC-B300ATX

Passive PCV

115V~ 230V~

O co chodzi z Config? Bo nie rozumiem.

Ogólnie komp troche zwolnil. Mam tak malo programow zainstalowanych ze powinien smigac elegancko. A potrafi sie nieraz zamulic przy glupim kopiowaniu plików.

Co do sterownikow FFDShow to na nich chodzi jeszcze gorzej nich na K-LitleCodec. komputer byl dopiero co formatowany. Przekanowany ESET NOD32 Antivirus ktory nie wykryl zadnych wirusow. Kodeki odinstalowalam i wyczyscilam rejestr i zainstalowalam jeszcze raz ale nie dalo to rezultatu.

Loga zamiescilam tutaj ---> http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?f=16&t=251302


(Cosik Ktosik) #7

Config - chodziło o konfigurację Twojego komputera: procesor, karta graficzna, itd.

Zasilacz dość nieciekawy, może sprawić Tobie bardzo wiele problemów, łącznie z uszkodzeniem komputera. Radziłbym jego wymianę, a przynajmniej sprawdzenie napięć.

Jak możesz to daj też zrzut z programu everest ultimate

z komputer->czujnik.

PS W logu czysto.


(Aska00704) #8

Typ procesora: Intel Celeron D 320, 2400 MHz (18 x 133)

Nazwa płyty głównej: ASRock P4V88 (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR DIMM, Audio, LAN)

Mikroukład płyty głównej: VIA Apollo PT880

Pamięć fizyczna: 1536 MB (PC3200 DDR SDRAM)

Typ BIOS'u: AMI (10/28/04)

Karta wideo: NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB)

Akcelerator 3D: nVIDIA GeForce FX 5200

Kontroler IDE: Kontroler VIA Bus Master IDE

Kontroler SCSI/RAID: VIA SATA RAID Controller

Napięcie rdzenia procesora: 1.39 V

+3.3 V: 3.28 V

+5 V: 5.05 V

+12 V: 11.82 V

+5 V podczas wstrzymania pracy: 4.90 V


(Cosik Ktosik) #9

A jakie Masz podane temperatury?

Jak na Feel i Everest to napięcia są nawet dobre (wolałbym napięcia mierzone miernikiem). Nadal jednak uważam, że zasilacz powinnaś wymienić dla bezpieczeństwa.


(Aska00704) #10

Płyta główna: 35 °C (95 °F)

Procesor: 72 °C (162 °F)

Seagate ST380011A: 43 °C (109 °F)


(Lukaszk 89) #11

Procesor ma raczejk za wysoką temperaturę.Sprawdź czy wiatrak i radiator nie są zakurzone.Załóż nową pastę termoprzewodzącą, ew. wymień wiatraczek na mocniejszy lub dołóż jakiś do obudowy(żeby zasysał powietrze do środka).


(Aska00704) #12

Niedawno dokupilam wiatraczek do obudowy i zamontowałam. Zobacze zaraz czy nie sa zakurzone bo dawno nie czyscilam. Kupie paste i nałoże. Tylko do mojego procesora jaka idzie? Nigdy nie kupowałam.


(Cosik Ktosik) #13

Pasta, dowolna, a z lepszych Arctic Cooling MX-2