Firefox 141 zepsuty folder zapisywania screenshotów

W nowej wersji ff zamiast wybranego folderu do ssotów zdjęcia zapisują sie w windowsowym download. Znalazłem wątek na reddicie jak to naprawić, ale u mnie nie działa. Czy ktoś ogarnął to jak wpisac parametr browser.screenshots.dir: żeby zmienić defaultowy folder?
https://www.reddit.com/r/firefox/comments/1m7t0qq/how_to_fix_your_screenshot_save_location_in/

Albo jakaś inna metoda?

U mnie nie jest zepsute:

W najgorszym razie kopia zapasowa ustawień dodatków i odświeżanie profilu lub zupełnie czysty:

Nie mam pod ręką żadnego GNU/Linux do testów ani tym bardziej macOS.

Może już w becie lub nocnych wersjach dodali GUI do wskazania ścieżki…, wtedy będzie można przestać grzebać i poprawi się działanie na innych systemach niż Windows.

Dzięki wielkie Krystian, problem był taki,że ludzie pisali że w wielu instalacjach nie było w ogóle tych flag , u mnie też nie było ,i ja też miałem jakieś zaćmienie i wklejałem je z dwukropkiem , a trzeba było bez. Dlatego nie działało .Wszystko śmiga :slight_smile:

A to wina, że ktoś nie dał instrukcji (gdzie się kończy nazwa preferencji, a zaczyna wartość), ja jak łączę w jedną linię to stosuję średniki.

browser.screenshots.dir;2
browser.download.dir;d:\Screen

No właśnie, nie uważam sie za jakiegoś idiotę, i nie miałem pojęcia czemu to nie działa, bo czasami podaje się jakieś parametry z dwukropkiem, no ale nie w tym wypadku :wink: